Beveiliging nieuws

Onze partners

Alphatronics

VEB

Ajax Systems

CDVI

SMC Alarmcentrale

ASIS

CSL

Securitas

HD Security

MPL

IDIS

Paraat

Secusoft

CardAccess

HID

VBN

SmartCell

EAL

JMB Groep

BHVcertificaat.online

VVNL

Kiwa

Top Security

VideoGuard

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

Nenova

Multiwacht

2N

SOBA

Dero Security Products

Seagate

Akuvox

PG Security Systems

Bydemes

Service Centrale Nederland

Explicate

Masset Solutions

20face

De Beveiligingsjurist

i-Pro

Dahua

ASSA ABLOY

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

RoSecure

Hanwha Vision Europe

Uniview

Add Secure

Advancis

Sequrix

DZ Technologies

Bosch Security Systems

OSEC

Alarm Meldnet

ADI

Hikvision

Seris

G4S

ARAS

Optex

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

Gold-IP

Genetec

Crown Security Services

NIBHV

Milestone

Centurion

VAIBS

Connect Security

NetworxConnect

GFT

Trigion

Paxton

Eizo

Nimo Drone Security

Unii

Brivo

Lobeco

Avigilon Alta

Via beveiligingscamera’s live genieten van amateurvoetbal

9 september 2018
Redactie
09:00

Dat beveiligingscamera’s ook voor andere doeleinden zijn te gebruiken, blijkt uit een nieuw initiatief van de KNVB en Talpa. Bij vijftig amateurclubs zijn dit seizoen camera’s van Hikvision geplaatst, waarmee de wedstrijden live via internet zijn te bekijken.

De bedoeling is dat over drie jaar zo’n tien procent van alle amateurwedstrijden via internet worden uitgezonden. Dat gaat dan om niet minder dan 80.000 wedstrijden per jaar op 750 velden! In de toekomst wil de KNVB dat alle clubs meedoen. Maar eerst wordt extra ervaring opgendaan, na een goed verlopen test in de Randstad het afgelopen half jaar. Daarbij wordt gekeken naar de techniek, maar ook naar bijvoorbeeld privacyaspecten. Hoe om te gaan met spelers die op internet in beeld willen worden gebracht?

Kunstmatige intelligentie
De mede door Hikvision en EWS Solutions ontwikkelde technologie is van hoog niveau. Twee camera’s filmen vanuit een lichtmast de wedstrijd en volgen aan de hand van kunstmatige intelligentie en een speciaal ontwikkeld algoritme de bal. Na afloop kunnen spelers beelden selecteren om die bijvoorbeeld via sociale media te delen of gewoon te bewaren.
Hoewel beveiliging niet het uitgangspunt is van de camera’s, dragen ze volgens de KNVB wel bij aan voorkoming van incidenten op het veld. Iemand zal minder snel grove overtredingen of andere vormen van geweld begaan, in de wetenschap dat alles wordt vastgelegd.

Privacy
Het is aan de club om te bepalen of er camera’s komen of niet. Wie daar bezwaar tegen heeft, zal een andere club moeten kiezen, aldus de KNVB. Spelers kunnen na een wedstrijd via een app wel bepaalde fragmenten laten verwijderen, bijvoorbeeld als ze een grote blunder hebben begaan, maar de beelden zijn dan wel al live uitgezonden en mogelijk door anderen gedeeld. De Autoriteit Persoonsgegevens wil nog in gesprek gaan met de KNVB om na te gaan of het initiatief toch niet een inbreuk is op de persoonlijke levenssfeer van de spelers. Onder andere om die reden worden geen wedstrijden gefilmd als de spelers jonger zijn dan 14 jaar.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner