Beveiliging nieuws

Onze partners

Trigion

HID

Dero Security Products

RoSecure

GFT

Dahua

CardAccess

Lobeco

Advancis

Akuvox

Eizo

VEB

i-Pro

VAIBS

Seagate

Koninklijke Oosterberg

Masset Solutions

ASIS

Paxton

ASSA ABLOY

VBN

Alarm Meldnet

Hikvision

VideoGuard

EAL

Gold-IP

SOBA

Secusoft

HD Security

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

VVNL

Bosch Security Systems

OSEC

Eagle Eye Networks

Multiwacht

Alphatronics

Avigilon Alta

Milestone

ADI

Bydemes

Crown Security Services

Brivo

Unii

NetworxConnect

Explicate

Kiwa

Add Secure

Paraat

2N

Traka ASSA ABLOY

Seris

CSL

Uniview

DZ Technologies

Nenova

SMC Alarmcentrale

JMB Groep

Oribi ID Solutions

Centurion

Connect Security

De Beveiligingsjurist

CDVI

Nimo Dog Security

IDIS

NIBHV

SmartSD

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Genetec

SmartCell

Nimo Drone Security

Top Security

Regio Control Veldt

Securitas

ARAS

Service Centrale Nederland

MPL

G4S

Sequrix

20face

Optex

Vijf beveiligingsbranches samen tegen coronacrisis

20 maart 2020
Redactie
08:17

De Nederlandse particuliere beveiligingsbedrijven staan met mensen en techniek klaar om de overheid te helpen bij de aanpak van de coronacrisis en de veiligheid in Nederland te blijven garanderen. Dat garanderen de voorzitters van de vijf brancheverenigingen.

Het gaat om de voorzitters Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche, Boele Staal van de Federatie Veilig Nederland,  Jan Kuipers van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven, Peter Hoes van de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland en Wouter van Veldhuijsen van de Branchevereniging voor Particuliere Onderzoekbureaus. Zij hebben vrijdagmiddag (figuurlijk) de handen ineen geslagen tijdens een gezamenlijke telefonische bespreking. Ze zijn in gesprek met de overheid om na te gaan hoe deze hulp vorm kan krijgen.

Cruciale rol
De vijf organisaties zijn ervan overtuigd dat hun (lid)bedrijven een cruciale rol kunnen vervullen als het kabinet mocht besluiten tot verdergaande maatregelen tegen het coronavirus. Daarvoor is voldoende mankracht beschikbaar, mede als gevolg van de sterke terugloop van reguliere werkzaamheden in de sector. De vijf brancheorganisaties inventariseren hoeveel beveiligingsmensen ze zouden kunnen aanbieden. Vooralsnog wordt uitgegaan van enkele duizenden, waarbij rekening wordt gehouden met eigen uitval door het coronavirus. Naast mankracht kunnen de organisaties ook techniek leveren in de vorm van cameratoezicht, alarmcentrales en de meest moderne middelen om de veiligheid van onze samenleving te kunnen garanderen.

Ondersteuning van de leden
De vijf brancheverenigingen zullen er alles aan doen om hun leden te ondersteunen in deze moeilijke tijd, ook als de crisis zich onverhoopt mocht verergeren. Ze vragen het kabinet en publieke en private opdrachtgevers om juist nu beveiligingsbedrijven in staat te stellen hun essentiële rol te blijven vervullen ten behoeve van de samenleving. “Beveiligingsbedrijven staan dagelijks in de frontlinie met onze burgers in contact als het gaat om hun dagelijkse veiligheid in tal van situaties. Zij zijn juist nu de aangewezen partners om de overheid te ondersteunen. Juist in tijden van crisis kunnen beveiligingsbedrijven en hun medewerkers van grote waarde zijn en een vitale rol vervullen”, aldus Ard van der Steur, namens de voorzitters van de vijf brancheverenigingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner