Beveiliging nieuws

Onze partners

Paraat

Explicate

Milestone

IDIS

Eagle Eye Networks

SmartCell

DZ Technologies

Hikvision

Sequrix

Lobeco

Crown Security Services

Nimo Drone Security

Securitas

VVNL

GFT

Centurion

Secusoft

HD Security

JMB Groep

Bosch Security Systems

Trigion

MPL

Nenova

ADI

Alphatronics

Avigilon Alta

EAL

G4S

ASIS

NIBHV

HID

Hanwha Vision Europe

VEB

Kiwa

SmartSD

Add Secure

Ajax Systems

VBN

Optex

OSEC

ARAS

VAIBS

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

Seagate

Paxton

NetworxConnect

Brivo

BHVcertificaat.online

i-Pro

Traka ASSA ABLOY

2N

Multiwacht

Unii

Connect Security

Seris

Alarm Meldnet

Masset Solutions

CSL

20face

SOBA

VideoGuard

Top Security

Akuvox

Service Centrale Nederland

RoSecure

Nimo Dog Security

CDVI

Dero Security Products

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Bydemes

Regio Control Veldt

Uniview

Eizo

Advancis

Genetec

PG Security Systems

VNO-NCW maakt kennis met de kracht van organisch leiderschap

20 december 2018
Redactie
18:20

Vandaag overhandigde algemeen directeur Patrick van der Leelie van NVD Beveiligingen het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’ over aan Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW. NVD heeft meegewerkt aan dit boek over het aanwakkeren van zelforganiserend vermogen in mensen.

Het ruim honderd jaar oude NVD Beveiligingen groeit sinds ruim een jaar van een traditioneel hiërarchisch bedrijf naar een organisatie waar verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Iedere medewerker krijgt een zogenoemde portefeuille waarin de verantwoordelijkheden zijn vastgelegd. Deze innovatieve vorm van bedrijfsvoering is beschreven in het boek ‘De kracht van organisch leiderschap’, dat geschreven is door Ronald van der Molen, die links op de foto staat.

Concrete handvatten
De kracht van organisch leiderschap is het eerste Nederlandse boek over organisch leiderschap en bevat concrete handvatten om de autonomie en bevlogenheid van mensen te vergroten. Klantvragen en behoeften van medewerkers veranderen zo snel dat de traditionele manier van bedrijfsvoering niet meer adequaat is. Organisch leiderschap is gebaseerd op de natuur, waar het organisme dat de beste verbindingen legt, zich het snelste aanpast en zichzelf reproduceert de grootste overlevingskansen heeft. “Daar kunnen we veel van leren”, zegt de auteur. “Daarom slaan steeds meer bedrijven en instellingen de weg in van organisch leidinggeven en organiseren. Managementlagen worden weggesnoeid en vaste afdelingen worden vervangen door autonome cellen of gelegenheidsteams die zich organiseren rondom klanten. Het resultaat? Meer productiviteit, ondernemerschap, creativiteit, klanttevredenheid en winst.”

Alle vrijheid van handelen
Verschillende Nederlandse bedrijven hebben het organisch leiderschap inmiddels omarmd. Ook NVD Beveiligingen. Het bedrijf bestaat nu uit zelfstandig opererende onderdelen, die elkaar optimaal ondersteunen en die binnen de kaders alle vrijheid van handelen hebben. Zo kan optimaal en uiterst snel op de behoefte van klanten worden ingespeeld. “Leiderschap, innovatie en het vermogen om te leren zitten overal in je organisatie. Ontketen dat potentieel en mensen gaan mooie dingen doen! Gewoon even lezen dit boek en je kan aan de slag dankzij alle handige praktijkvoorbeelden”, aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner