Week van de Veiligheid in het teken van heling

Maandag gaat de Week van de Veiligheid weer van start. De landelijke aftrap vindt plaats in Amsterdam in aanwezigheid van minister Sander Dekker van Rechtsbescherming. In totaal zullen in het hele land rond de 350 activiteiten plaatsvinden in het kader van de Week van de Veiligheid.

Het is een traditie geworden om van week 41 de Week van de Veiligheid te maken. Burgers worden er dan extra op gewezen dat veiligheid niet vanzelfsprekend is en dat ook van hen een bijdrage wordt verwacht aan een veilige samenleving. Elk jaar is er ook een centraal thema. Dit jaar is dat heling. ‘Zonder helers geen stelers’ is een bekend gezegde. Mensen worden daarom opgeroepen om niet te zwichten als hen iets wordt aangeboden wat toch wel zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig is.

Activiteiten
Belangrijke activiteiten zijn het Cybercongres in Rotterdam op 8 oktober, het congres KIEK UUT! over ondermijnende criminaliteit op 9 oktober in Zutphen, de bijeenkomst Veilig Uitgaan op 10 oktober in Hilversum, het landelijk congres Buurtpreventie op 12 oktober in Barneveld en het Bestuurdersdiner Veilig Ondernemen op 15 oktober.

Het complete programma is te vinden op deze website.

Gedeeld

Geef een reactie