Weer 95 euro boete bij overtreden 1,5 metermaatregel

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Vanaf 24 november gaan agenten en boa’s weer boetes uitdelen voor wie geen 1,5 meter afstand houdt.

Een van de belangrijkste basisregels is het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit was al een dringend advies, maar is vanaf 24 november 2021 weer verplicht. Dit betekent dat de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) hierop kunnen handhaven. Uitzonderingen gelden voor personen die jonger dan 18 jaar zijn en personen uit één huishouden. Ook is afstand houden niet verplicht als de coronacheck is uitgevoerd, zoals in restaurants en sportscholen. Waar 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zoals in het openbaar vervoer, blijven mondkapjes verplicht.
Ondernemers en beheerders van publieke ruimten moeten ervoor zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Hiervoor zijn door de verschillende brancheorganisaties protocollen opgesteld.
Wie de maatregelen negeert, krijgt eerst een waarschuwing en daarna een boete van 95 euro.

Gedeeld

Geef een antwoord