Winkelsurveillance in burger leidt tot groot aantal aanhoudingen

Winkelsurveillance in burger blijkt volgens het hierin gespecialiseerde MAATbeveiliging erg succesvol. Steeds vaker wordt het bedrijf door opdrachtgevers gevraagd om ‘beveiliging in burger’ uit te voeren.
Gezien onder meer de enthousiaste Tweets van de politie blijkt winkelbeveiliging in burger een groot succes, zegt MAATbeveiliging. Er zijn volgens het bedrijf drie succesfactoren om tot dat succes te komen:
– speciaal getrainde winkelbeveiligers, aanvullend gecertificeerd, die opereren in burger, dus niet-herkenbaar als beveiliger
– winkelbeveiligers met ‘een neus’ voor crimineel gedrag en winkeldiefstal, die doortastend zijn qua aanpak, benadering en reactiesnelheid
– nauwe samenwerking met en speciale toestemming van de politie in de vorm van een ontheffing.
De beveiligers in burger mogen – na betrappen op heterdaad – winkeldieven aanhouden. Daarna volgt snelle overdracht aan de politie.

Gedeeld

2 thoughts on “Winkelsurveillance in burger leidt tot groot aantal aanhoudingen”

  1. Niet alleen beveiligers mogen iemand op heterdaad aanhouden, dat mag iedere burger. Ook als in uniform gesurveilleerd wordt, moet dat gemeld worden bij de politie en er is speciale toestemming nodig om in burger te surveilleren, maar feitelijk mag ieder beveiligingsbedrijf dat onder die voorwaarde. Het is verder niet heel speciaal en er zijn geen aparte trainingen of certificaten vereist, anders dan die een gewone winkelsurveillant ook nodig heeft. Het klopt dat je er gevoel voor moet hebben en dat heb je of hebt het niet.

  2. Ze doen nu net of het iets nieuws is, maar bestaat al zolang er winkels zijn. De aloude bekende winkeldetective was ook niets anders dan een winkelsurveillant in burger. Het enige verschil met de geüniformeerde surveillant is, dat je je moet legitimeren bij de verdachte (net als de rechercheur) alszijnde beveiliger.

Geef een reactie