Witte voetjes waarschuwen inwoners Breda tegen inbrekers

De politie van Breda heeft vorige week witte voetjes achtergelaten op plekken waar makkelijk in te breken is. Het betreft hier flyers in de vorm van een voetafdruk met daarin preventietips. De agenten willen hiermee onachtzame inwoners waarschuwen voor mogelijke woninginbraken.

De papieren witte voetjes worden bijvoorbeeld neergelegd bij een openstaande poortdeur, een open dakraam of bij een deurmat waar de voordeursleutel onder ligt. Bewoners die een voetje vinden, worden op deze manier gewezen op het risico dat ze lopen op inbraak. ‘Geef inbrekers geen kans’, ‘Sluit ramen en deuren altijd af, ook als u maar even weg bent’, is onder andere op zo’n voetje te lezen.
Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping. De flyer bevat naast een waarschuwing ook preventietips, contactgegevens voor meer informatie en een verwijzing naar een PKVW-bedrijf. Het advies luidt om de woning beter te beveiligen door hang- en sluitwerk volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen aan te schaffen. Soms worden de witte voetjes door agenten neergelegd, maar hiervoor worden ook boa’s en soms studenten ingeschakeld. Voor bewoners is het te hopen dat de opvallende flyers geen handige aanwijzing voor inbrekers vormen.

Gedeeld

Geef een antwoord