Woensdagavond documentaire De Beveiligers op televisie

Een documentaire over de impact van de continue dreiging van gevaar en terrorisme op het leven van de mensen die ons veilig zouden moeten houden. Zo noemt regisseur Anneloek Sollart de film, die woensdagavond voor het eerst op TV wordt vertoond.

In steden hangen beveiligingscamera’s op straat en in het openbaar vervoer, politici worden dag en nacht bewaakt en de kans op een aanslag in Nederland is reëel. Beveiliging lijkt vanzelfsprekend en vooral nodig. Zijn beveiligers in staat om ons te beschermen of leveren ze vooral schijnveiligheid?

Impact van de continue dreiging
Regisseur Anneloek Sollart (Rauw en Rauwer) volgt vijf beveiligers, waaronder een persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de security manager van de kerncentrale in Borssele. De Beveiligers is een film over de impact van de continue dreiging van gevaar en terrorisme op het leven van de mensen die ons veilig zouden moeten houden.
In beeld komen John de Nooijer, securitymanager van de kerncentrale Borssele, Donald Basabose, beveiliger in opleiding bij Hofstad Security, persoonsbeveiliger Michael van de DKDB, Albert Verhoeven, van de afdeling Cameratoezicht van de Rotterdamse Metro (RET) en evenementen- en winkelbeveiliger Jory Brenders.

De film begint om 22.40 uur op NPO 2.

Gedeeld

Geef een reactie