Zware celstraf na DDoS-aanvallen in opdracht concurrent

Een Britse hacker moet twee jaar en acht maanden de gevangenis in omdat hij DDoS-aanvallen heeft uitgevoerd op een telecomprovider uit Liberia. Hij deed dit in opdracht van een concurrent van het bedrijf en veroorzaakte zo voor miljoenen euro’s schade. Het hele land zat zelfs enige tijd zonder internet.

De hacker maakte onder andere gebruik van Mirai-botnets, bestaande uit beveiligingscamera’s om de servers van telecomprovider Lonestar MTN soms dagen achtereen onbereikbaar te maken. De aanvallen begonnen in oktober 2015 en in november 2016 slaagde de Brit er zelfs in om het complete internetverkeer in Liberia plat te leggen.

Concurrent
Doordat klanten van Lonestar MTN vaak niet konden bellen en internetten, stapten zij massaal over naar concurrent Cellcom. Dat was het bedrijf, waarvan een van de directieleden de hacker had ingehuurd. De hacker, die onder de schuilnamen BestBuy en Popopret opereerde, kreeg een maandelijkse vergoeding voor zijn sabotageacties. Hij beperkte zich overigens niet tot Liberia. In 2016 voerde hij een aanval uit op Deutsche Telekom, waardoor 900.000 abonnees zonder internet kwamen te zitten. De hacker kreeg daarvoor in Duitsland een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Gedeeld

Geef een reactie