Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NetworxConnect

Genetec

Optex

Alphatronics

Unii

Top Security

Multiwacht

Eizo

RoSecure

Gold-IP

Connect Security

Hanwha Vision Europe

Explicate

Paxton

2N

CSL

Milestone

GFT

BHVcertificaat.online

Trigion

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

ASIS

Kiwa

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

OSEC

SMC Alarmcentrale

Secusoft

Nimo Drone Security

SOBA

Brivo

Paraat

ASSA ABLOY

Securitas

PG Security Systems

CDVI

ADI

Advancis

Seris

G4S

i-Pro

Regio Control Veldt

20face

EAL

Avigilon Alta

Add Secure

Ajax Systems

ARAS

Sequrix

Masset Solutions

Akuvox

Bydemes

JMB Groep

Lobeco

Bosch Security Systems

NIBHV

Oribi ID Solutions

CardAccess

Centurion

SmartCell

VEB

VBN

Seagate

Nimo Dog Security

VideoGuard

HD Security

IDIS

HID

Eagle Eye Networks

VVNL

Hikvision

DZ Technologies

Nenova

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

Uniview

SmartSD

VAIBS

Nieuwste i-PRO-cameraserie maakt ook ‘domme’ camera’s slim

9 februari 2024
Redactie
12:08

i-PRO introduceert de X-serie cameralijn. Met behulp van AI op locatie stelt deze serie de gebruikers of integrators in staat de camera te leren welke specifieke objecten interessant zijn of niet. De revolutionaire nieuwe cameralijn kan ook bestaande niet-AI-netwerkcamera’s omzetten in AI-smartapparaten.

Camera’s uit de X-serie kunnen geavanceerde objectdetectie uitvoeren, terwijl meteen ook beschrijvende AI-metagegevens van meerdere niet-AI-camera’s worden verzameld en aan een VMS worden doorgegeven. Het verwerken van AI op locatie biedt directe resultaten voor bedrijfskritische gebruiksscenario’s waarbij elke seconde telt. Het daarvoor gebruikte AI Processing Relay is een efficiënte oplossing die bestaande bewakingssystemen verbetert en onnodige alarmen verder vermindert.

Bestaande camera’s behouden
Tegenwoordig zijn er miljoenen netwerkcamera’s geïnstalleerd, waarvan sommige zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden. Dat maakt ze lastig te vervangen door een AI-model.
 Hoewel het mogelijk is om AI in de server te gebruiken, kan het goedkoper, sneller en veiliger zijn om sommige van die niet-AI-streams te verwerken met behulp van aanwezige AI-camera’s. Dat kan dankzij de i-PRO Active Guard-software in combinatie met populaire VMS’en van onder andere Milestone, Genetec en Video Insight.

Leren op locatie
De X-serie wordt in april voor het eerst getoond tijdens de vakbeurs ISC West in Las Vegas. Bezoekers kunnen dan zien hoe de nieuwe camera’s leren hoe zij geselecteerde objecten kunnen identificeren en zoeken of volgen.
Operators kunnen de camera bijvoorbeeld leren een logo op een vrachtwagen te herkennen en een waarschuwing te sturen wanneer deze bij het laadperron aankomt. Een ziekenhuis kan het aantal ambulances tellen dat op de eerste hulp arriveert. Een luchthaven kan vliegtuigen volgen die bij de gates aankomen. Deze datagestuurde forensische zoek- en waarschuwingsmogelijkheden, die direct worden benut met behulp van edge-verwerking binnen camera’s uit de X-serie, maken meer geautomatiseerde workflows mogelijk, waardoor beveiligingsteams proactiever kunnen zijn in plaats van alleen maar reactief.

Zestien modellen
De nieuwe X-serie omvat zestien nieuwe cameramodellen, waaronder acht bulletcamera’s, vier binnenkoepels en vier buitenkoepels met 2, 5 en 6 MP-opties plus 4K-modellen. Met Wide Dynamic Range (WDR) tot 144 dB en IR-verlichting tot 70 meter zijn de beeldprestaties onder alle omstandigheden ongeëvenaard, aldus de fabrikant. De NDAA/TAA-compatibele camera’s zijn ontworpen en vervaardigd in Japan en ondersteunen het hoogste niveau van cyberbeveiliging met FIPS 140-2 Level 3-certificering, veilig opstarten en digitale GlobalSign-certificaten.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner