Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

EAL

VBN

De Beveiligingsjurist

Paxton

HID

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

Network Optix

Milestone

Kiwa

ARAS

Akuvox

Dero Security Products

NIBHV

PG Security Systems

Nenova

Centurion

CardAccess

Bosch Security Systems

IDIS

JMB Groep

Sequrix

DZ Technologies

Seris

Add Secure

CSL

Explicate

Hikvision

NetworxConnect

Bydemes

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Nimo Drone Security

Crown Security Services

SmartCell

Eagle Eye Networks

Brivo

Gold-IP

Paraat

SMC Alarmcentrale

ASIS

i-Pro

HD Security

SmartSD

RoSecure

Connect Security

20face

Hanwha Vision Europe

Trigion

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Advancis

Alphatronics

GFT

Lobeco

2N

VVNL

Genetec

Securitas

VEB

VideoGuard

G4S

Seagate

Eizo

Unii

Regio Control Veldt

Optex

Uniview

Alarm Meldnet

CDVI

Top Security

Service Centrale Nederland

Multiwacht

OSEC

Nimo Dog Security

SOBA

Oribi ID Solutions

ADI

Secusoft

Nieuwste versie VRKI schept duidelijkheid

31 juli 2012
Redactie
12:50

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CVV) heeft op 16 juli jl. de aanpassingen in de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) officieel gepubliceerd, waardoor dit document kan worden toegepast door alle beveiligingsbedrijven in Nederland. Daarmee komt een eind aan de situatie dat in principe alleen Borg beveiligingsbedrijven de VRKI mochten uitvoeren.

Nieuwste versie van de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) schept duidelijkheid in beveiligingsbranche aldus de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB) in een bericht aan Beveiliging Nieuws. Na een jarenlange discussie over de oneigenlijke koppeling tussen Borg en de VRKI, is daar gelukkig een einde aan gekomen. De VRKI juli 2012 sluit aan op een markt waarin verschillende partijen gebruikmaken van het instrument VRKI. De verwijzingen naar het certificatieschema BORG Beveiligingsbedrijf: 2005 zijn verwijderd. Daarnaast is een informatieve bijlage opgenomen over het belang van certificatie en het verschil tussen BORG en VEB. De attractiviteitslijst is niet gewijzigd.

De VRKI is nu een neutraal document en kan worden toegepast door alle beveiligingsbedrijven in Nederland. De VRKI wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Voor een goed beheer van de documenten maakt het CCV gebruik van het deskundigenpanel VRKI, waarin deskundigen van het Verbond van Verzekeraars, de Uneto-VNI, de VEB, Certificatie-instellingen en het CCV zijn vertegenwoordigd. De VEB had als deelnemer aan de klankbordgroep VRKI al jaren het standpunt dat de VRKI een openbaar en neutraal document zou moeten zijn.

“Wij zijn verheugd dat er in de VRKI geen onderscheid meer wordt gemaakt tussen Borg en niet-Borg bedrijven,” zegt Paul van de Velde, voorzitter van de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven. “Dit geeft duidelijkheid voor zowel zakelijke als particuliere klanten van beveiligingsbedrijven en verzekeraars.”

VRKIDe Verbeterde Risicoklassenindeling is een meetinstrument om het inbraakrisico van woningen, scholen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan vervolgens worden vastgesteld welk soort preventiemaatregelen getroffen moeten worden en van welke zwaarte die moeten zijn. De inbraakgevoeligheid van woningen wordt bepaald door de aanwezigheid van – voor inbrekers – attractieve zaken van de inboedel. De inbraakgevoeligheid van bedrijven wordt bepaald door de aanwezigheid van de soort attractieve goederen en inventaris, de (verzekerde) waarde ervan en onder welke omstandigheden de goederen aanwezig zijn, zoals voor eigen gebruik, in winkel/showroom of in een magazijn. In een zogenaamde beveiligingsmatrix wordt aangegeven welke beveiligingsmaatregelen er bij welke risicoklasse behoren.

De VRKI juli 2012 is ingegaan op 16 juli 2012 en vervangt de bestaande VRKI versie januari 2012.
Link: www.hetccv.nl/dossiers/Risicoklassenindeling

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner