Noodverordening voor voetbalwedstrijd Vitesse

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de wedstrijd tussen het Belgische Anderlecht en Vitesse in het Gelredome in Arnhem wordt aangegrepen voor een een gewelddadig treffen tussen verschillende supportersgroepen. Daarom heeft de stad in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten een noodverordening af te kondigen.

Donderdagavond speelt Vitesse om 19.00 uur tegen het Belgische Anderlecht in het GelreDome in het kader van de Europese Conference League. Op basis van aanwijzingen van ernstige verstoringen van de openbare orde en veiligheid heeft loco-burgemeester Bouwkamp na overleg met het Openbaar Ministerie en de politie besloten een noodverordening af te kondigen. De noodverordening gaat woensdag in om 17.00 uur en duurt tot donderdag 26 augustus 23.59 uur en geldt voor de hele stad.

Geen uitsupporters
Volgens de regels van de UEFA worden bij de wedstrijd, waarbij een plek in de groepsfase op het spel staat, geen uitsupporters toegelaten. De politie heeft aanwijzingen ontvangen dat er supporters uit België gesteund door supporters uit Amsterdam, desondanks voornemend zijn om naar Arnhem af te reizen om de confrontatie aan te gaan met de supporters van Vitesse. De noodverordening biedt de politie de mogelijkheid te voorkomen dat kwaadwillende supporters de stad in komen en kan zo de stad, inwoners en bezoekers beschermen tegen geweld. Op basis van gelijksoortige aanwijzingen was vorige week voor de gemeente Anderlecht ook een noodverordening afgekondigd wat goed heeft gewerkt. De Belgische autoriteiten hebben toen voorafgaand en tijdens de wedstrijd tientallen Vitesse supporters ervan weerhouden de wedstrijd tegen Anderlecht in Brussel bij te wonen.

Deel dit artikel via: