NS-conductrices belaagd en bespuugd door groep mannen

Twee conductrices zijn woensdagavond op het station Amsterdam Amstel bespuugd, belaagd en uitgescholden door een groep van acht jongemannen. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de NS is dit het zoveelste onaanvaardbare incident en zouden de daders een levenslang ov-verbod moeten krijgen.

De NS beschikt over camerabeelden van het incident. Die worden bij de aangifte aan de politie overhandigd. Een woordvoerder benadrukt dat de impact op het personeel van dit soort incidenten heel groot is en traumatisch kan zijn. De betrokken vrouwen wordt alle mogelijk zorg aangeboden.

Escalatie
De acht jongens waren in Utrecht ingestapt en zorgden voortdurend voor overlast. Bij station Amsterdam Amstel werden zij uit de trein verwijderd, waarbij het incident escaleerde. Passagiers die de conductrices wilden beschermen, werden eveneens uitgescholden en bespuugd door het achttal. “Die gasten gingen totaal door het lint”, aldus een getuige in De Telegraaf. Na het incident gingen de acht mannen ervandoor. De NS hoopt dat de politie ze aan de hand van de camerabeelden alsnog kan opsporen.

Deel dit artikel via: