Oekraïens Ajax Systems garandeert continuïteit

Het in de Oekraïense hoofdstad Kiev gevestigde Ajax Systems maakt bekend maatregelen te hebben getroffen om de leveringen en dienstverlening veilig te stellen, nu Rusland een oorlog tegen het land is begonnen. De activiteiten en medewerkers worden naar veilige gebieden overgebracht.

De voorraden worden overgebracht naar een distributiecentrum in Polen, van waaruit de markt zal worden bediend. Ook de productie wordt naar Polen overgebracht. Daar was al eerder mee begonnen, maar nu wordt alles op alles gezet om de nieuwe fabriek zo snel mogelijk draaiend te krijgen. Ook wordt een alternatieve productielocatie in het westen van Oekraïne in gebruik genomen en wordt geïnvesteerd in extra productiemiddelen, voor als een fabriek door oorlogsgeweld verloren gaat. Er zijn honderd extra medewerkers aangetrokken om de nieuwe productielocaties in Oekraïne en Polen zo snel mogelijk gereed te krijgen. De automatisering draaide altijd al vanuit datacentra van Amazon in Duitsland en Ierland. Daarmee is ook de werking van alarmering via de cloud verzekerd.

Continuïteit
Volgens algemeen directeur Aleksandr Konotopskyi heeft de veiligheid van de 2.000 medewerkers en hun families de hoogste prioriteit. “Alles wordt in het werk gesteld om hen vanuit Kiev naar veiligere regio’s en Polen te verplaatsen. Maar wij doen ook alles om de continuïteit van ons bedrijf en onze dienstverlening te garanderen. De komende twee maanden kunnen bestellingen vanuit Polen worden verstuurd en daarna zal de nieuwe productiefaciliteit operationeel zijn.” Konotopskyi geeft ook aan dat het bedrijf niet afhankelijk is van Oekraïense betalingssystemen en dat er reserves beschikbaar zijn om moeilijke periodes, zoals nu, te overwinnen.

Deel dit artikel via: