Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

Nimo Dog Security

20face

Explicate

CDVI

ARAS

SOBA

SmartCell

Seris

NIBHV

Crown Security Services

EAL

Trigion

Milestone

Uniview

CSL

Eizo

Gold-IP

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

VEB

JMB Groep

OSEC

Alarm Meldnet

Connect Security

IDIS

SmartSD

VBN

Nenova

Paxton

CardAccess

Dero Security Products

Oribi ID Solutions

Boon Edam

Paraat

Masset Solutions

PG Security Systems

VAIBS

Secusoft

Multiwacht

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Seagate

MPL

Top Security

Lobeco

Centurion

ASSA ABLOY

Kiwa

SMC Alarmcentrale

Securitas

Advancis

Akuvox

VVNL

Alphatronics

Sequrix

DZ Technologies

ASIS

HID

i-Pro

Eagle Eye Networks

HD Security

Ajax Systems

Brivo

G4S

Avigilon Alta

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Add Secure

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Genetec

2N

ADI

Koninklijke Oosterberg

NetworxConnect

Bydemes

RoSecure

Unii

Dahua

GFT

Regio Control Veldt

Ondanks maatregelen steeds meer vuurwerkaanslagen

22 maart 2024
Redactie
07:26

Dit jaar hebben zich ondanks de genomen maatregelen al 250 vuurwerkaanslagen voorgedaan, maakt de NOS bekend. En het aantal incidenten met explosieven blijft toenemen, zoals blijkt uit gegevens van de politie. In de eerste maanden van dit jaar zijn al 250 aanslagen of pogingen tot aanslagen geteld.

Pas nog vond weer een aanslag plaats in Vlaardingen, waar opnieuw een vuurwerkbom ontplofte bij het huis van een loodgieter dat eerder al het doelwit was geweest van soortgelijke aanvallen. Vorig jaar registreerde de politie in Nederland maar liefst 900 aanslagen en pogingen daartoe. Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan aanvankelijk gedacht, aangezien aanvankelijk werd uitgegaan van ongeveer 600 explosies over dat jaar. Het merendeel van de explosies doet zich nog steeds voor in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. In sommige gevallen worden de aanslagen geassocieerd met criminele activiteiten, terwijl er ook sprake lijkt te zijn van kopieergedrag.

Verhoogde bezorgdheid
De recente gebeurtenissen hebben geleid tot een verhoogde bezorgdheid onder de lokale autoriteiten. Zo heeft burgemeester Wijbenga van Vlaardingen besloten om het getroffen huis voor de derde keer te sluiten en extra surveillance aan te kondigen. Hoewel de politie erin slaagt verdachten aan te houden, blijft de dreiging van nieuwe aanslagen bestaan.
Deze voortdurende uitdagingen hebben geleid tot gesprekken tussen politie, Openbaar Ministerie en burgemeesters over een gecoördineerde aanpak. Gemeenten worden echter geconfronteerd met praktische beperkingen en financiële belemmeringen bij het inzetten van beveiligingsmaatregelen. De complexiteit van het probleem vereist een doordachte en veelzijdige aanpak om de veiligheid van de gemeenschappen te waarborgen. Bij het huis van de loodgieter was een camera geplaatst, maar die weerhield criminelen niet van het alsnog plegen van een aanslag.

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner