Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

BHVcertificaat.online

SmartSD

2N

De Beveiligingsjurist

VVNL

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

Bydemes

Multiwacht

SmartCell

GFT

ARAS

Genetec

Optex

Nenova

VAIBS

Top Security

Securitas

Akuvox

Lobeco

NIBHV

Add Secure

Avigilon Alta

20face

Alphatronics

ADI

Advancis

Dero Security Products

Paraat

Seris

Connect Security

ASIS

VBN

Trigion

G4S

Crown Security Services

NetworxConnect

Centurion

Brivo

Gold-IP

Bosch Security Systems

Sequrix

Uniview

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

i-Pro

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Unii

VideoGuard

Hikvision

IDIS

VEB

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

CardAccess

HID

Milestone

Masset Solutions

Kiwa

Paxton

CSL

Eizo

Eagle Eye Networks

Secusoft

Explicate

Seagate

Regio Control Veldt

PG Security Systems

EAL

Alarm Meldnet

Ajax Systems

SOBA

CDVI

RoSecure

JMB Groep

OSEC

Hanwha Vision Europe

HD Security

Onderzoek Genetec: fysieke security versneld in cloud

30 november 2023
Redactie
06:00

Genetec heeft 5.500 fysieke securityspecialisten ondervraagd, waarvan 990 personen uit EMEA & het Verenigd Koninkrijk, om te weten te komen welke beveiligingsstrategieën organisaties hanteren. De bevindingen worden gedeeld in het ‘2024 State of Physical Security Report’, waaruit onder andere blijkt dat 77 procent van de markt verwacht dat fysieke beveiligingssystemen binnen 5 jaar cloud of hybride zijn.

Uit het onderzoek blijkt, dat nadat de afgelopen jaren het gebruik van cloud-gebaseerde oplossingen voor fysieke security geleidelijk toenam, dit nu in een stroomversnelling raakt. In EMEA & het Verenigd Koninkrijk verwacht 77 procent, dat hun fysieke beveiligingssystemen de komende 5 jaar in de cloud of hybride zullen worden ingezet. Verder zegt 44 procent versus 24 procent van de wereldwijde respondenten vorig jaar, dat meer dan een kwart van hun fysieke security systemen in de cloud draait, of dat ze gebruik maken van een combinatie van cloud- en on-premise oplossingen.

Hybride toekomst heeft voorkeur
Uit het onderzoek blijkt dat de meeste organisaties de voorkeur geven aan een hybride aanpak van de fysieke security oplossingen, waarbij ze on-premises en cloud oplossingen combineren. 60 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie streeft naar een beveiligingsstrategie die beide combineert. De overgang naar hybride systemen is al aan de gang: volgens 15 procent van de eindgebruikers slaat hun organisatie momenteel videobewakingsdata zowel lokaal als in de cloud op, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de 4 procent die vorig jaar gerapporteerd werd.

Zorgen over cyberrisico’s cloudoplossingen dalen
De zorgen over de cyberrisico’s van cloudoplossingen namen dit jaar af vergeleken met van vorig jaar. Toen beschouwden eindgebruikers mogelijke cyberrisico’s nog als de belangrijkste factor die hen ervan weerhield cloudgebaseerde beveiligingssystemen te gebruiken. De respondenten hebben zulke cyberrisico’s dit jaar naar de zesde plaats verwezen.
Genetec vroeg ook naar de inzet van nieuwe technologieën. 22 procent zegt op dit moment toepassingen voor Machine Learning, AI en/of grote taalmodellen (LLM) te hebben geïntegreerd in hun fysieke beveiligingsomgeving. Op de vraag welke beveiligingstechnologieën de prioriteit hebben, zegt 36 procent dat dit toegangscontrole is, bij 33 procent hebben cybersecurity gerelateerde tools prioriteit en bij 28 procent is dit videobewaking.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner