Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

G4S

Alphatronics

Gold-IP

Paraat

Milestone

Masset Solutions

Traka ASSA ABLOY

VVNL

HID

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

Connect Security

Seris

Brivo

Genetec

Add Secure

Multiwacht

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

VAIBS

CDVI

Oribi ID Solutions

VEB

Explicate

ADI

NetworxConnect

CardAccess

RoSecure

Avigilon Alta

Paxton

NIBHV

SmartSD

Secusoft

Optex

CSL

DZ Technologies

Nenova

Kiwa

Service Centrale Nederland

Seagate

OSEC

EAL

Sequrix

Hanwha Vision Europe

Centurion

HD Security

SOBA

VideoGuard

Eizo

ASIS

20face

Uniview

Securitas

Akuvox

Unii

Top Security

JMB Groep

ARAS

Nimo Dog Security

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

Bydemes

SmartCell

VBN

IDIS

i-Pro

Hikvision

Lobeco

Trigion

GFT

Advancis

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

2N

Crown Security Services

Onderzoeksraad voor Veiligheid wint Machiavelliprijs

10 februari 2016
Redactie
08:02

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) krijgt vanmiddag in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de Machiavelliprijs uitgereikt voor opmerkelijke prestaties op het gebied van publieke communicatie.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid ontvangt de prijs, omdat ‘zij met het rapport over de ramp met de MH17 -waar mogelijk- klaarheid heeft gebracht voor de nabestaanden in het bijzonder en de wereld in het algemeen. De wijze waarop de Onderzoeksraad dat heeft gedaan vormt een schoolvoorbeeld van goede communicatie. In een extreem sensitieve situatie met zowel hoogoplopende geopolitieke belangen als indringend verdriet van de nabestaanden heeft de Onderzoeksraad op gezaghebbende wijze haar onderzoek verricht en naar buiten gebracht.’
In de richting van de nabestaanden is volgens de jury een topprestatie geleverd. Zo getuigt het van wijsheid en empathie dat de nabestaanden als eersten naar de beelden van de reconstructie konden kijken. Dat gebeurde in een speciaal belegde bijeenkomst voordat de rest van de wereld door de aanblik van de cockpit tijdens de presentatie van het rapport werd geschokt. Uit het oogpunt van communicatie had de Onderzoeksraad niet effectiever kunnen opereren dan door deze reconstructie voor iedereen zichtbaar te maken. Ook het boek over het verloop van het onderzoeksproces dat in verschillende talen speciaal voor de nabestaanden is geschreven verdient een speciale vermelding, aldus het juryrapport.
Namens De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal voorzitter Tjibbe Joustra de Machiavelliprijs 2015 in ontvangst nemen.
De prijs die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt op uitgereikt door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli in Perscentrum Nieuwspoort (Den Haag). Het is de 27ste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De bijeenkomst begint om 5 uur. Inloop vanaf half 5.
Eerdere prijswinnaars waren onder meer RTL Nederland, burgemeester Eberhard van der Laan, Bauke Vaatstra, H.K.H. prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, oud SP-leider Jan Marijnissen en de Stemwijzer.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner