ONVIF-ontwikkeling nu ook via GitHub-platform

ONVIF, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, kondigt aan dat het nu live is op GitHub. Dat is een online open source ontwikkelingsplatform. Deelname zal helpen bij de ontwikkeling van ONVIF-netwerkinterfacespecificaties.

“Door een de aanwezigheid op GitHub, maakt ONVIF het ontwikkelingsproces voor interfacespecificaties toegankelijker, transparanter en efficiënter”, aldus Per Björkdahl, voorzitter van de ONVIF-stuurgroep. “We moedigen ONVIF-leden en de wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap aan om naar onze GitHub-site te gaan en zo bij te dragen aan het standaardisatiewerk ter ondersteuning van grotere interoperabiliteit en innovatie van functies.”

Andere industrieën
ONVIF-interoperabiliteitsspecificaties zijn al beschikbaar als open standaarden en worden geïmplementeerd door meer dan 400 fabrikanten van IP-bewakingscamera’s, videomanagementsoftware en fysieke toegangssystemen om communicatie mogelijk te maken tussen conforme apparaten. Door de ontwikkeling van netwerkinterfacespecificaties open te stellen voor een grotere gemeenschap van ontwikkelaars, wordt input vanuit andere industrieën mogelijk, zoals IoT, kunstmatige intelligentie, cloudservices en andere technologiedomeinen.

Verder evolutie
De ONVIF GitHub-site biedt de bronbestanden van ONVIF-specificatiegerelateerde documenten, inclusief schemabestanden, die het XML-raamwerk van specifieke ONVIF-functies en -functies beschrijven. Ontwikkelaars met een actief GitHub-account kunnen wijzigingen voorstellen via zogenaamde pull-verzoeken. Een dubbel licentieschema stelt ONVIF in staat deze extensies te publiceren en maakt verdere evolutie door de open source-gemeenschap mogelijk. Wijzigingen die uiteindelijk door de technische commissie van ONVIF zijn aanvaard, zullen op de openbare website van ONVIF worden gepubliceerd.

Profielen
In de loop van zijn 11-jarige geschiedenis heeft ONVIF ook verschillende profielen ontwikkeld (groeperingen van bepaalde functionaliteiten afgeleid van gevestigde ONVIF-netwerkinterfacespecificaties) die de uitvoering van een reeks functies mogelijk maken. Zo dienen Profiel S voor het streamen van video, Profiel G voor video-opname en opslag, Profiel C voor fysieke toegangscontrole, Profiel Q voor snelle installatie, profiel A voor een bredere fysieke configuratie van toegangsverlening en profiel T voor geavanceerde videostreaming. Hoewel profielontwikkeling niet open source is, verwacht ONVIF algemeen dat specificatiebijdragen die via open source worden gerealiseerd, de ontwikkeling van toekomstige profielen zullen ondersteunen.

ONVIF, opgericht in 2008, is een brancheforum dat zich inzet voor het stimuleren van interoperabiliteit voor op IP gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. De organisatie heeft een wereldwijd ledenbestand van gevestigde camera-, videobeheersoftware- en toegangscontrolebedrijven en bijna 19.000 profielconforme producten.
Deel dit artikel via: