Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Seagate

VBN

Nimo Dog Security

ASIS

Kiwa

Regio Control Veldt

HID

Sequrix

CSL

Hikvision

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Milestone

VAIBS

GFT

VVNL

Bydemes

Top Security

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

Seris

Advancis

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

Gold-IP

G4S

CardAccess

Brivo

Connect Security

Oribi ID Solutions

Secusoft

2N

Eizo

Masset Solutions

SmartCell

Network Optix

Paraat

ASSA ABLOY

HD Security

Multiwacht

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

Trigion

VideoGuard

Lobeco

CDVI

Bosch Security Systems

SmartSD

DZ Technologies

Securitas

OSEC

Uniview

Genetec

20face

VEB

Nimo Drone Security

EAL

IDIS

i-Pro

Alphatronics

NIBHV

Optex

SOBA

Explicate

Unii

ADI

Add Secure

Paxton

Centurion

ARAS

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

Dero Security Products

Nenova

Akuvox

Op AI gebaseerde radiometrische thermische camera’s van Hanwha

1 februari 2024
Redactie
10:26

Hanwha Vision presenteert een op AI gebaseerde hoogwaardige radiometrische thermische camerareeks. Deze voldoen aan de behoeften van klanten die nauwkeurige temperatuurmetingen nodig hebben, van -40°C tot 550°C. Daarnaast zijn ze geschikt voor het detecteren van indringers.

De nieuwe camera’s zijn geschikt voor beveiligings- en bewakingsfuncties, maar ook voor industriële toepassingen (productie, nutsvoorzieningen en energie) en luchthavens, scheepvaart en mijnbouwindustrieën. De modellen in het assortiment omvatten de 8fps-versies TNO-C3012TRA/22TRA/32TRA en 30fps-versies TNO-C3010TRA/20TRA/30TRA.

Op AI gebaseerde objectclassificatie
Het integreren van AI in radiometrische thermische camera’s verbetert de effectiviteit onder veeleisende omstandigheden aanzienlijk. De camera’s classificeren mensen en voertuigen nauwkeurig, zelfs bij mist, regen, sneeuw of moeilijke lichtomstandigheden. Hierdoor kunnen operators proactief mensen en eigendommen beschermen, de toegang tot een locatie controleren, ongevallen voorkomen en temperatuurveranderingen in gevaarlijke gebieden controleren.

Groot temperatuurdetectiebereik
De radiometrische thermische camera’s van Hanwha Vision hebben een uitgebreid temperatuurdetectiebereik van -40°C tot 550°C, met een hoge mate van nauwkeurigheid waardoor ze ideaal zijn voor industriële toepassingen, zoals fabrieken en batterijruimten, waar temperatuurbeheersing van het grootste belang is. De camera’s kunnen cruciale gegevens over temperatuurveranderingen doorgeven aan operators en hen waarschuwen voor mogelijke problemen met industriële machines en materialen, zoals verouderde onderdelen en defecten aan apparatuur. Door eventuele problemen aan te pakken die door de camera’s worden opgemerkt, kunnen operators onverwachte stilstand minimaliseren, de veiligheid verbeteren en de onderhoudsefficiëntie vergroten. Door gebruik te maken van deze toonaangevende technologie kan de behoefte aan inspecties ter plaatse worden verminderd doordat processen proactief worden gemonitord.

Afbeeldingen van hoge kwaliteit
De pixelgrootte van 17 µm en de verbeterde gevoeligheid, 30 mK Noise Equivalent Temperature Detection (NETD), verbeteren de thermische discriminatie in uitdagende scènes met weinig contrast, zoals objecten met een hoge temperatuur in een omgeving met hoge temperaturen, of objecten met een lage temperatuur in een omgeving met lage temperaturen. De camera’s zijn uitgerust met een QVGA-resolutie (384×288) en groothoeklenzen (HFoV 90˚/ 60˚/ 37,9˚), waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor bewakingstoepassingen op korte tot middellange afstand.
De camera’s kunnen heldere en gedetailleerde beelden vastleggen die de AI nauwkeurig kan analyseren, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden.

Eenvoudige installatie en flexibiliteit
Installateurs zullen profiteren van een eenvoudig installatieproces, omdat de camera’s licht van gewicht zijn (slechts 1,7 kg, wat 45% lichter is dan vergelijkbare modellen), en compact in een kogelvormige behuizing. Met een lengte van slechts 233,5 mm zijn ze ook meer dan 40% kleiner dan vergelijkbare modellen.
De 8 fps-camera’s vallen ook buiten het Wassenaar Arrangement, een exportcontroleregime dat geldt voor specifieke goederen, waaronder camera’s met framesnelheden van meer dan 9 fps. Dit maakt het exporteren en importeren ervan eenvoudiger, waardoor een snellere levertijd mogelijk is.

Lees hier meer over de nieuwe AI-radiometrische thermische camera’s.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner