Oplossing om met de AlphaVision ML & XL te blijven doormelden

Met het veranderen van de GPRS-2G-netwerken en het uitlopen van PSTN als analoge verbinding dreigen veel alarmcentrales hier last van te krijgen. Om de doormelding te waarborgen of een secundaire doormelding te blijven generen heeft Alphatronics in een succesvolle samenwerking met CSL, specialist in beveiligde connectiviteitsoplossingen, een oplossing gerealiseerd.

Er is namelijk een enorme installed base van AlphaVision ML en XL systemen. Een groot deel hiervan maakt gebruik van een secundaire verbinding via GPRS maar op termijn zal dit netwerk worden uitgefaseerd. Voor een eenvoudige en betrouwbare migratie kunnen deze systemen nu aangesloten worden op de DualCom Pro 2 van CSL, waarmee een gecertificeerde verbinding naar bijvoorbeeld de PAC in tact blijft. Voor verschillende scenario’s zijn er verschillende oplossingen:

Configuratie 1 – directe verbinding via IP
De AlphaVision-panelen zijn standaard voorzien van een IP-aansluiting waarop de CSL-module wordt aangesloten.

Configuratie 2 – verbinding via de router
De AlphaVision-panelen zijn standaard voorzien van een IP-aansluiting die op de router van de klant wordt aangesloten. Er is dus geen extra hardware nodig in de centrale.

Configuratie 3 – verbinding via PSTN
Indien de AlphaVision ML of XL voorzien is of wordt van een PSTN-module kan deze worden aangesloten op de CSL-module. Hierdoor blijft de IP-aansluiting van het paneel beschikbaar.

Op de website van Alphatronics staat een overzichtelijk schema waarin wordt uitgelegd wat de installateur bij de verschillende scenario’s kan toepassen. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met een van de medewerkers van de verkoopafdeling via 033-2459944 of verkoop@alphatronics.nl.

Deel dit artikel via: