Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

EAL

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

VAIBS

Hanwha Vision Europe

CDVI

ARAS

Nimo Dog Security

Ajax Systems

Nimo Drone Security

Akuvox

PG Security Systems

Unii

Lobeco

Trigion

Top Security

Centurion

Nenova

HD Security

Kiwa

G4S

SOBA

NIBHV

Network Optix

20face

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Secusoft

GFT

CardAccess

RoSecure

Seagate

SMC Alarmcentrale

Alarm Meldnet

i-Pro

Advancis

IDIS

VVNL

VideoGuard

2N

OSEC

BHVcertificaat.online

HID

SmartCell

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

Uniview

JMB Groep

CSL

Alphatronics

Paxton

VEB

Crown Security Services

Genetec

Bosch Security Systems

Masset Solutions

Brivo

VBN

ASSA ABLOY

Explicate

Eizo

Paraat

Securitas

Sequrix

SmartSD

Bydemes

Dero Security Products

Add Secure

Hikvision

Seris

Optex

Milestone

ADI

NetworxConnect

DZ Technologies

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Gold-IP

ASIS

Veel originele noviteiten tijdens Amsterdam Security Expo

2 november 2017
Redactie
21:57

Tijdens de Amsterdam Security Expo was een groot aantal noviteiten te zien. Opvallende, zoals drones en spullen om in virtual reality een brandweeroefening te doen, maar ook minder opvallende, maar niet minder spectaculaire innovaties. Wat te denken van een röntgenscanner die in auto’s verborgen wapens kan detecteren.

Hoewel de Amsterdam Security Expo in omvang niet indrukwekkend was, was de kwaliteit hoog. Exposanten hadden hun best gedaan om prachtige stands te realiseren en overal was een hoge mate van deskundigheid aanwezig om bezoekers te woord te staan. Wij van Beveiliging Nieuws gingen uiteraard op zoek naar noviteiten. In dit artikel volgt de eerste reeks.

Acal BFI was een van de winnaars van de Amsterdam Security Innovation Awards. Herman ten Berge demonstreert hier het winnende systeem, dat nauwkeurig verschillende mensen kan volgen. De People Tracker werkt met een 3D-sensor waarmee waargenomen mensen worden ‘gelabeld’.

AeroCheck is specialist in aspiratiesystemen, waarmee uiterst nauwkeurig en heel snel brand kan worden gedetecteerd. Oes Heemstra toont de nieuwste Vesda III op dit gebied. Een ander model werkt met 40 slangen van maximaal 100 meter, waarmee lucht uit verschillende ruimten geanalyseerd kan worden. Ook was er een Vesda voor zeer vuile omgevingen. Bijzonder was verder een beam-brandmelder met camera. De camera zorgt ervoor dat de zender en ontvanger perfect op elkaar staan gericht, ook als er bewegingen van het gebouw zijn wegens zwaar verkeer.

Kasia van Daalen, Louis van Daalen en Shirley Grundeman van AVD Security toonden onder andere AJAX, een nieuw, draadloos inbraakdetectiesysteem met vele uitbreidingsmogelijkheden en certificering conform Grade 2. Beheer gebeurt heel modern via een app.

Gerrit de Hoop van Burgman Security demonstreert de sleutelkast van Morse Watchmans die goed bestand is tegen wat ruwer gebruik, zoals in een industriële omgeving. Slimme technologie zorgt ervoor dat de kasten ook te gebruiken zijn door organisaties met meerdere vestigingen.

Dat Dahua niet alleen camera’s produceert, maakte Geoffrey Smits duidelijk. Hier demonstreert hij een systeem dat zeer snel kentekens registreert van grote aantallen auto’s. Nieuw zijn ook modulaire beeldschermen, die door een blokkensysteem tot gigantische groottes kunnen worden opgebouwd. Verder toonde Dahua een oplossing voor parkeergarages, waarmee exact is na te gaan waar auto’s geparkeerd staan en waar nog plekken vrij zijn. Met lichtringen rond de camera’s worden automobilisten naar een beschikbare parkeerplaats geleid. Natuurlijk waren er ook nieuwe camera’s te zien.

Aan het plafond had Dahua een spectaculaire 360° camera opgehangen, waarmee de reusachtige stand geheel geobserveerd kon worden. De LC12-TH registreert niet alleen beeld, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid. Er werd een 4K-camera getoond die dankzij HDCVI gebruik kan maken van coax. De TPC-BF21201F4 levert een combinatie van optisch en thermisch beeld, zodat goed te zien is waar een indringer zich bevindt. Verder werd nog een deurintercom getoond met 140° camera en een domecamera die tot 2,7 kilometer afstand mensen onderscheidt en tot 270 meter ‘pasfoto’s’ kan maken van waargenomen personen.

Rob de Groot, eigenaar van De Groot Camerasystemen toont de naar eigen zeggen meest mobiele cameramast ter wereld. Het apparaat, de VMCU, kan simpelweg als aanhanger achter een personenauto worden vervoerd en ter plaatse een indrukwekkende hoogte bereiken.

Bij EAL was de hele familie present, met van links naar rechts vader Anton, Stephan, Jean-Paul, Pascal en mevrouw Vos, de moeder van de drie broers die nu de directie vormen. De belangrijkste noviteit was de introductie van producten volgens de nieuwe Open Security Standard. Klanten kunnen hiermee de online en offline componenten van hun eigen keuze naadloos in één geïntegreerd toegangscontrolesysteem combineren.

Bijzonder bij Eaton was de dynamische noodverlichting. Gerard Hultermans legt uit hoe de groene vluchtwegsignalering kan veranderen in een rood kruis, als de betreffende vluchtweg niet veilig is. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met modellen die verschillende pijlen kunnen tonen, zodat mensen langs meerdere routes naar de veiligheid verwezen kunnen worden.

GET presenteerde PSM. Dit platform integreert systemen voor toegangscontrole, inbraak- en branddetectie, (video)parlofonie, CCTV en gebouwenbeheer onder één overkoepelend visualisatie- en besturingsplatform, aldus Brian van den Bosch en Naoual Houllich.

Het is een nachtmerrie voor iedere automobilist. Een poller die omhoog komt terwijl je er overheen rijdt. Met het nieuwste type van GPS Perimeter kan dat niet meer. Een veiligheidsknop zorgt ervoor dat de poller weer zakt, als hij tijdens het omhoog komen iets raakt, zo liet Hub Maas weten. Zijn bedrijf toonde verder onder andere een nieuw radarsysteem met een 360° bereik van 200 meter.

Han Meijers van Heras staat hier achter een speedgate, die eenvoudig geïnstalleerd kan worden, omdat geen geleiderails nodig zijn. Doordat hij heel snel opent en sluit, kunnen niet twee auto’s tegelijk passeren. Het apparaat is in verschillende hoogtes en breedtes leverbaar.

Tony Salmonte van Honeywell toont het nieuwste model aspiratiesysteem van Vesda. Dit is via GSM of Wifi eenvoudig te integreren binnen een gebouwbeheersysteem.

Mark Thijs en Maurice Wortel van Honeywell demonstreren het geïntegreerde security managementsysteem van Honeywell. Bijzonder waren ook de draadloze brandmeldcomponenten, die via een mesh network met elkaar in verbinding staan. Verder toonde de fabrikant camera’s met ingebouwde, hardwarematige cybersecurity.

Peter van Noort van Hotek Hospitality Group toont een sleutelkast, die werkt als een nachtkluis. Wie bijvoorbeeld ’s avonds zijn auto naar de garage brengt, kan zijn sleutels erin deponeren als er geen personeel meer is om die in ontvangst te nemen. Ook voor hotelsleutels is het apparaat ideaal.

Vincent Langenberg van MB Safety toont een cijfercodeslot voor hoge risico’s, zoals geldautomaten. Gebruikers dienen een token aan te bieden, waarna zij op hun smartphone de juiste code ontvangen, die na iedere handeling weer verandert.

Emile de Kler van Promis Electro-Optics toonde een röntgensysteem dat dwars door auto’s kan kijken om bijvoorbeeld mee vervoerde wapens of explosieven te ontdekken. Helaas mag het apparaat in Nederland nog niet worden gebruikt als er mensen in het voertuig zitten, ondanks dat volgens de De Kler de hoeveelheid straling minder is dan in een banaan.

Peter Gatowinas van PG Security Systems had niet alleen de grootste stand, maar ook de grootste camera van de beurs. Met zijn enorme assortiment en legendarische gastvrijheid wist hij drie dagen lang topdrukte te creëren. Een grote bijzonderheid is net achter hem te zien: een camera van Hikvision, waarmee nauwkeurig gezichten worden gescand van grote aantallen passanten.

Deze radardetector van Risco werkt met K-band-technologie. Het voordeel hiervan is dat de stralen niet door muren gaan en mensen buiten de beveiligde ruimte voor nodeloos alarm zorgen.

Sander van Wijk van Risco Group presenteerde het nieuwe Panda-bediendeel in een strak wit design. Daarnaast toonde hij de nieuwe buitendetectoren in de Beyond-serie.

Joost Ebels van Salto Systems demonstreerde onder andere de JustIN Mobile-technologie waarmee gebruikers hun smartphone kunnen gebruiken om deuren te openen. Dit werkt onder andere met het nieuwe beslag SALTO XS4 One. Verder kwam Salto met KS Connect, waarmee toegangscontrole te combineren is met cameratoezicht.

Hans van Griethuijsen en Jeroen Kwint van Sellox tonen een futuristisch opbergsysteem. Een noviteit was De CyberKey Blue2. Dit is een elektronische sleutel die versleutelde toegangscodes bevat. De sleutel is onderdeel van een elektromechanisch toegangsbeheersysteem waarbij gebruikers rechten voor bepaalde tijd kunnen krijgen voor het openen van mechatronische sloten.

Danny de Haan pakte groot uit om zijn nieuwe particuliere alarmcentrale Service Centrale Nederland aan de beveiligingssector te presenteren. Het bedrijf levert onder andere track&trace-diensten en is voor heel Nederland actief.

Ook de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven was van de partij om met name de nieuwe functie Specialist Inbraak Beveiliging (SIB) te presenteren. Wie al hang- en sluitwerk of elektronica kan installeren, kan via een opleiding van de VEB tot ‘all rounder’ worden bijgeschoold. Op de foto voorzitter Jan Kuipers, Gea Wieles, Mieke Noordanus, Anton Golubew, Rob van de Lisdonk en Jill Steenken.

Er was uiteraard meer te zien tijdens Amsterdam Security. Meer nieuws volgt nog!

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Seagate

SequriX

Videoguard

Wordt een partner