Panasonic lanceert 4K-bewakingscamera

Panasonic de recent in Nederland haar allereerste 4K-bewakingscamera. De WV-SFV781L dome camera levert 4K-beeldkwaliteit en –resolutie, zowel in het midden als in de hoeken van het beeld.

WV-SFV781L dome cameraDe camera is geschikt voor toepassingen op bijvoorbeeld kruispunten, luchthavens en parkeerplaatsen waar een groot aantal camera’s nodig is om het hele gebied in beeld te brengen. De camerasensor biedt goede prestaties bij zwak licht en heeft een beeldveld van 16,0° tot 100° zonder dat de lens hoeft te worden vervangen. De True 4K-camera brengt een gebied in beeld dat vier keer groter is dan bij 1080p-camera’s en negen keer groter dan bij 720p-camera’s. De afstand die wordt gedekt, is respectievelijk twee en drie keer zo groot als bij 1080p- en 720p-camera’s.
“Wanneer rekening wordt gehouden met beugels, kabelwerk, muurbevestigingen en andere operationele kosten die komen kijken bij de installatie van een CCTV-camera, kan overschakelen naar 4K de kosten aanzienlijk verminderen”, zegt Gerard Figols, Europees Hoofd van Product Marketing, Panasonic Security. “Aangezien één Panasonic 4K-camera de beeldkwaliteit en het bereik van vier Full HD-camera’s biedt, kunnen de kosten met maar liefst 50 procent verminderd worden.”
“Voor een grote parkeerplaats van een winkelcentrum bijvoorbeeld, heeft men de bewakingscamera nodig voor zowel automodel-, kleur- en nummerplaatherkenning als de bewaking van mensen,” voegt Figols toe. “Voor een parkeerplaats van 50.000 m² zouden in totaal 70 HD-camera’s nodig zijn om alles in beeld te kunnen brengen, terwijl er slechts 21 Panasonic 4K-camera’s voor nodig zijn. Hierdoor hoeft de bewaking aanzienlijk minder hardware te beheren en te onderhouden.”
Met de combinatie van de 1/1,7-inch sensor en de Panasonic True 4K f/1,6-lens is 0,3 lux in de kleurenmodus of 0,03 lux in de zwart-witmodus voldoende voor goede prestaties bij weinig licht. De camera beschikt over een slimme infrarood-led waarmee heldere en scherpe beelden kunnen worden gemaakt bij 0,0 lux over het hele 4K-beeld. De anti-regencoating zorgt voor lagere onderhoudskosten en voorkomt het effect van druppels en stof.
Dankzij de virtuele PTZ-bediening kan de gebruiker zich focussen op een kleiner gedeelte van het beeld terwijl toch het hele gebied wordt opgenomen.

Deel dit artikel via: