Pantservoertuigen moeten boze boeren van Schiphol weren

Om te voorkomen dat Schiphol maandag bezet wordt door boze boeren met hun tractoren, heeft de marechaussee een aantal pantservoertuigen naar de luchthaven overgebracht. Schiphol is vitaal, aldus minister Ollongren van Defensie, en mag daarom niet worden platgelegd.

De boerenorganisaties hebben voor maandag in het hele land blokkades aangekondigd uit onvrede over het stikstofbeleid van het kabinet. Ook Schiphol zou als grote ‘stikstofproducent’ het doelwit zijn. De luchthaven heeft al een dringend advies uitgevaardigd aan reizigers om maandag met de trein te komen. Minister Ollongren vindt het echter onaanvaardbaar dat Schiphol wordt geblokkeerd en zet daarom zware middelen in om dat te voorkomen. De wegen naar de luchthaven moeten vrij blijven, benadrukte zij in de ministerraad.
Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt dat de marechaussee al zwaar materieel, zoals pantservoertuigen, naar de luchthaven heeft gebracht in verband met de aangekondigde actie. Ook heeft Defensie zware vrachtwagens met opladers klaar staan, waarmee in beslag genomen tractoren kunnen worden afgevoerd.

Deel dit artikel via: