Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NIBHV

Explicate

2N

Multiwacht

Bosch Security Systems

Gold-IP

DZ Technologies

ARAS

Oribi ID Solutions

G4S

Seagate

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

VAIBS

IDIS

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

Unii

De Beveiligingsjurist

SOBA

Uniview

Ajax Systems

HD Security

20face

VVNL

Lobeco

Sequrix

Service Centrale Nederland

Paraat

ADI

Optex

Masset Solutions

Nimo Drone Security

VBN

SMC Alarmcentrale

Advancis

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

Alphatronics

i-Pro

OSEC

Kiwa

Avigilon Alta

EAL

CDVI

GFT

Brivo

SmartCell

Paxton

Alarm Meldnet

Crown Security Services

Connect Security

Seris

CardAccess

Eagle Eye Networks

ASIS

NetworxConnect

JMB Groep

Centurion

Top Security

Secusoft

PG Security Systems

Hikvision

HID

VEB

Nimo Dog Security

RoSecure

Nenova

Akuvox

SmartSD

Securitas

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

CSL

Milestone

Eizo

Trigion

Genetec

PG Security Systems introduceert Jablotron Mercury

15 februari 2024
Redactie
08:17

Een inbraaksignaleringssysteem voor ongeveer 80 procent van de markt. Zo omschreef Peter Gatowinas van PG Security Systems het nieuwste product van Jablotron: Mercury. Er is keuze uit bedrade en draadloze apparatuur, waarbij handig gebruik gemaakt kan worden van de clouddiensten van de Tsjechische fabrikant.

Bij het multifunctionele systeem staat installatiegemak bovenaan. Dankzij een installateursapp kunnen componenten worden aangesloten door simpelweg een barcode te scannen. Design is ook een belangrijke eigenschap van Mercury. De componenten hebben een moderne vormgeving en zijn leverbaar in de kleuren wit, betongrijs en antraciet. Communicatie met de particuliere alarmcentrale of de smartphone van de eindgebruiker gaat via een standaard ingebouwde simkaart van Jablotron. Er zijn momenteel vijf PAC’s die deze simkaart ondersteunen, waaronder die van G4S, Securitas en Alarm Meldnet. Uitbreiding met camera’s kan met behulp van apparaten als de NX Micro, de NX2 en de Multibox. Hoewel installatie eenvoudig is, worden de producten alleen via erkende beveiligingsinstallateurs geleverd, beloofde Gatowinas, die diverse interessante verdienmodellen voor deze vakmensen presenteerde.

Domotica
Jablotron Mercury is met name bedoeld voor woningen. Het systeem signaleert niet alleen inbraak, maar biedt ook uitgebreide ondersteuning van domotica. Bij brandalarm klinkt een alarmsignaal met gesproken boodschap, gaat de verlichting automatisch aan en worden aangesloten slimme sloten automatisch ontgrendeld om een snelle en probleemloze vlucht mogelijk te maken. Bij inbraakalarm kunnen de rookmelders als binnensirene fungeren, waarbij ook een gesproken boodschap kan klinken om de indringer weg te jagen. Voor elk scenario is op eenvoudige wijze een opvolgingsprotocol in te programmeren. Zo kan het systeem als de bewoner het alarm inschakelt automatisch de verlichting doven, de rolluiken laten zakken en controleren of alle ramen en deuren dicht zijn. Voor de beveiliging zijn bewegingsmelders, rookmelders, sirenes, een codebediendeel, een afstandsbediening, magneetcontacten en uiteraard centrales beschikbaar. Alles is Grade 2 gecertificeerd conform EN50131.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

SequriX

Seagate

Videoguard

Wordt een partner