Pilot tegen uitgaansgeweld in Amsterdam

Op het Amsterdamse Rembrandtplein gaat vanavond een pilot van start om het uitgaansgeweld aan te pakken. Er lopen vanaf dat moment iedere vrijdag- en zaterdagavond hosts rond.

Rembrandt plein AmsterdamDe gastheren en gastvrouwen heten niet alleen mensen welkom en wijzen ze de weg, maar ze spreken ze ook aan bij overlast. De gemeente en ondernemers betalen de hosts gezamenlijk. Voor ondernemers die meedoen met de proef en extra verantwoordelijkheid op zich nemen, worden de openingstijden verruimd. Na een jaar vindt een evaluatie van de pilot plaats.

De gemeente ziet de hosts als de nog ontbrekende schakel tussen bewoners, ondernemers, bezoekers en handhavers en politie.  Sinds april was er al extra handhaving op het Rembrandtplein, door de pilot moet het Rembrandtplein schoner en veiliger worden, zegt het Parool. De pilot wordt de komende maanden stapsgewijs uitgebreid met onder andere betere verlichting en het zoveel mogelijk verwijderen van geparkeerde fietsen. Ook worden horecapersoneel en portiers opgeleid om geweld beter te herkennen en voorkomen.

Deel dit artikel via: