Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VAIBS

OSEC

Top Security

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

Brivo

PG Security Systems

Bosch Security Systems

JMB Groep

Add Secure

Hikvision

Gold-IP

Explicate

Eagle Eye Networks

Trigion

Optex

Nenova

G4S

Ajax Systems

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

VVNL

Unii

Nimo Drone Security

20face

EAL

VBN

2N

Uniview

GFT

ADI

ASSA ABLOY

Secusoft

Oribi ID Solutions

CardAccess

HID

SmartCell

Milestone

Seagate

Multiwacht

Alphatronics

Kiwa

VideoGuard

Sequrix

Bydemes

ASIS

Paxton

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Seris

CDVI

Hanwha Vision Europe

Centurion

Nimo Dog Security

Eizo

i-Pro

Advancis

CSL

Crown Security Services

Akuvox

SOBA

VEB

Alarm Meldnet

Dero Security Products

ARAS

Regio Control Veldt

Masset Solutions

RoSecure

BHVcertificaat.online

Paraat

Genetec

DZ Technologies

Connect Security

SmartSD

IDIS

Securitas

Lobeco

NIBHV

HD Security

Politici willen keiharde aanpak op strand Scheveningen

12 augustus 2020
Redactie
11:38

Vooral sinds de versoepeling van de coronaregels is er op en rond het strand van Scheveningen meer overlast dan ooit. Tijdens een gevecht tussen bendes kwam zelfs iemand om het leven. De PVV en enkele lokale partijen eisen dat de burgemeester hard optreedt.

Fractievoorzitter Sebastian Kruis van de Haagse PVV-fractie wil dat er een speciaal peloton van de politie op de boulevard wordt gestationeerd. Dit parate peloton wordt normaal achter de hand gehouden voor calamiteiten.
Ook Hart voor Den Haag en de Partij voor de Toekomst pleiten voor een hardere aanpak van de overlast en criminaliteit in Scheveningen, die door bewoners onacceptabel wordt genoemd. Zij willen hierover een spoeddebat met burgemeester Van Zanen.

Maatregelen
De politici willen dat de politie preventief gaat fouilleren en voertuigen controleert. Dit om het toenemende wapengebruik in te dammen. Ook zijn zij voorstander van een samenscholingsverbod. Of de burgemeester op de uitnodiging ingaat, is nog niet bekend. Wel keerde hij vervroegd van vakantie terug, na het incident dat een 19-jarige Rotterdammer het leven kostte.
Momenteel wordt de handhaving van de openbare orde vooral uitgevoerd door boa’s. Alle mogelijke toezichthouders, zelfs boswachters, zijn opgetrommeld om het verhitte publiek in toom te houden. De boa’s zijn echter nauwelijks opgewassen tegen de agressie van de strandbezoekers. Een handhaver werd zelfs met een ploertendoder op zijn hoofd geslagen. Hart voor Den Haag wil dat de boa’s ondersteuning krijgen van een speciale strandpolitie, maar sluit ook de inzet van het leger niet uit. De partij wijst erop dat het publieke domein in Scheveningen al weken het toneel is van illegale straatraces, bestuurders onder invloed van lachgas, wildkampeerders en vechtersbazen, aldus Raadslid René Oudshoorn tegenover TV West. Hij wil een rode loper voor toeristen en de wapenstok voor tuig. Die laatste doelgroep heeft inmiddels laten weten dat het slachtoffer van de fatale steekpartij gewroken gaat worden. Er zou sprake zijn van rivaliserende drillrapgroepen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner