Politie in actie tegen cocaïne smokkelende fruitbedrijven

De politie is in West-Brabant, Zeeland en Rotterdam een grote actie begonnen tegen de grootschalige import van cocaïne in containers met fruit. Dat meldt De Telegraaf. Zeker dertig verdachte fruitbedrijven worden deze week uitgebreid gecontroleerd. Volgens de politie gaat het om de start van een nieuwe aanpak.

Maandag begon de actie, die Piggyback is genoemd. Een arrestatieteam viel een bedrijf in Kapelle binnen nadat vrijdag in de Antwerpse haven bijna 1500 kilo cocaïne was onderschept in een lading fruit die bestemd was voor het bedrijf. Er werden veertien verdachten aangehouden uit Rotterdam, Goes, Middelburg, Hansweert, Amsterdam en Berkel-Enschot aan. Drie van hen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. De 1500 kilo cocaïne heeft een geschatte straatwaarde van 44 miljoen euro.

Samenwerking
De actie is een samenwerking tussen de politie, de Belastingdienst, douane, verschillende gemeenten, de Kamer van Koophandel, de Federale Politie in België en de vier grootste Nederlandse banken. Samen verzamelen ze de informatie die nodig is om de smokkelende fruitbedrijven aan te pakken. Deze worden beschuldigd van het faciliteren van de import van grote hoeveelheden cocaïne naar Europa en het gebruik van illegale geldstromen vanuit Europa naar Zuid-Amerika.

Deel dit artikel via: