Politie intensiveert onderzoek naar explosies in Amsterdam

De Amsterdamse politie gaat twee speciale rechercheteams laten uitzoeken wie er achter de explosies van de laatste tijd zitten. Het gaat hierbij zowel om plofkraken als explosies bij woningen en bedrijven, waarbij elke keer enorm veel schade wordt aangericht en bewoners de stuipen op het lijf worden gejaagd.

Nadat plofkrakers vanwege de goede beveiliging van geldautomaten naar Duitsland leken te zijn uitgeweken, vlogen de afgelopen weken weer verschillende apparaten de lucht in. Daarbij werd geen buit verkregen, want het geld wordt bij een plofkraak direct vernietigd. De politie denkt echter dat criminelen nieuwe methodes aan het uittesten zijn om met nog zwaardere explosieven toch succes te boeken. Daarbij houden zij geen rekening met mensen die boven of naast de geldautomaat wonen.

Intimidatie
Behalve geldautomaten, worden ook woningen en bedrijven het slachtoffer van bomaanslagen. Dat laatste heeft vermoedelijk te maken met intimidatie of wraakacties vanuit de onderwereld. De politie noemt het een wonder dat het tot nu toe alleen bij materiële schade is gebleven. De twee nieuwe rechercheteams moeten onderzoeken of er samenhang is tussen de explosies en wie ervoor verantwoordelijk zijn.

Deel dit artikel via: