Politie treft grote hoeveelheid illegale wapens aan

Automatische vuurwapens, revolvers, geweren, meerdere 3D printers waarmee vuurwapenonderdelen werden geprint, diverse onderdelen van vuurwapens, stroomstootwapens en munitie. Dat trof de politie aan op twaalf locaties binnen een onderzoek naar de handel in vuurwapens.

Zes verdachten zijn aangehouden tijdens de invallen Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Papendrecht, Bergen op Zoom, Halsteren en Yerseke. De locaties kwamen in beeld bij een lopend onderzoek. Het ging om woonhuizen maar ook bedrijfspanden. Een van de zes aangehouden personen wordt niet langer gezien als verdachte. Eén 31-jarige man uit Papendrecht werd eerder al in vrijheid gesteld maar is nog wel verdachte in het onderzoek. Drie verdachten, een 37-jarige man uit Yerseke, een 40-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige vrouw uit Den Haag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en moeten voor 14 dagen in bewaring. Een 59-jarige man uit Yerseke is eveneens voorgeleid aan de rechter-commissaris maar mag, onder voorwaarden, zijn proces thuis afwachten.
Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Enorme risico’s
Volgens de politie brengen de productie, opslag of handel in vuurwapens enorme risico’s met zich mee. Niet alleen voor de criminelen die zich er mee bezig houden, maar ook voor de omgeving. Deze criminele activiteiten trekken crimineel volk aan en verhogen de kans op het gebruik van geweld in de omgeving. De politie roept mensen daarom op om melding te doen als zij verdachte activiteiten in de buurt zien. Zo’n signaal kan het begin zijn van een onderzoek of net dat ontbrekende puzzelstukje in een al lopend onderzoek.

Deel dit artikel via: