Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

JMB Groep

Seagate

Bydemes

Dero Security Products

2N

CDVI

VideoGuard

Nimo Drone Security

Seris

VBN

CSL

OSEC

SmartCell

Eizo

Nenova

Explicate

ADI

CardAccess

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Secusoft

VAIBS

HD Security

Nimo Dog Security

Hikvision

Hanwha Vision Europe

SMC Alarmcentrale

Network Optix

Masset Solutions

Paxton

IDIS

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

HID

Traka ASSA ABLOY

Top Security

i-Pro

Avigilon Alta

Paraat

Lobeco

RoSecure

DZ Technologies

Milestone

Add Secure

Ajax Systems

SOBA

Centurion

Brivo

Advancis

20face

Kiwa

NetworxConnect

G4S

ASIS

Akuvox

Unii

GFT

Oribi ID Solutions

Uniview

PG Security Systems

Trigion

Connect Security

Gold-IP

VVNL

Genetec

Regio Control Veldt

Bosch Security Systems

NIBHV

ARAS

Optex

Securitas

VEB

Sequrix

Eagle Eye Networks

Alphatronics

Crown Security Services

ASSA ABLOY

EAL

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Politie vindt 2.400 Cobra’s in Rotterdamse woning

20 december 2023
Redactie
11:40

De politie heeft dinsdag bij een doorzoeking in een woonhuis in Rotterdam 2400 Cobra’s aangetroffen. Dat is zeer krachtig vuurwerk. In een berging bij een woning in Spijkenisse vond de politie een nog onbekende hoeveelheid verboden vuurwerk. De doorzoekingen volgde op de aanhoudingen van twee mannen van 26 en 29, die via het online platform Snapchat explosieven en ander verboden vuurwerk te koop aanboden.

De politie hield de mannen aan tijdens een zogeheten pseudokoop, waarbij politieagenten zich voordoen als klant. Voordat de verkoop plaatsvond, werd de auto van de twee verdachten op een parkeerterrein door politieauto’s klemgezet. In de auto van de verdachten trof de politie nog eens 300 Cobra’s, naast shells, nitraten en ander verboden vuurwerk. De rol van beide verdachten wordt door de politie verder onderzocht.

Dagelijkse aanhoudingen
De politie is in de periode voor oud en nieuw extra actief om de online handel in zwaar, verboden vuurwerk te verstoren. Zo zijn al meerdere vuurwerkgroepen op Telegram uit de lucht gehaald en zijn talloze verkopers én kopers van explosieven aangehouden. Rechercheur Henk, betrokken bij het onderzoek naar de online verkoop van verboden vuurwerk, waarschuwt: “Wie denkt dat hij online onbespied illegale dingen kan doen, heeft het mis. We hebben inmiddels veel manieren om de identiteit van handelaren en afnemers van dit vuurwerk te achterhalen. We verrichten vrijwel dagelijks aanhoudingen en de straffen kunnen fors zijn, tot meerdere jaren celstraf. Daarnaast kan een strafblad een flink probleem opleveren voor je toekomst. Iets wat de soms jonge handelaren in explosieven zich niet altijd realiseren.”

Rillingen
De hoeveelheid Cobra’s die de politie in de Rotterdamse woning aantrof, geeft de rechercheur de rillingen: “Dit zijn massa-explosieven: als er één gaat, dan gaan ze allemaal. Je moet er niet aan denken dat er brand uitbreekt. Dan staat deze woning er niet meer. En die van de buren ook niet.”
De manier waarop verboden vuurwerk wordt opgeslagen, is vaak levensgevaarlijk. Ook voor omwonenden. Burgers die het vermoeden hebben dat ergens verboden vuurwerk wordt opgeslagen of verhandeld, kunnen dat melden bij de politie. De politie ontvangt graag tips. Melden kan ook anoniem, op Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner