Politiebond wil geen uitsupporters meer

Volgens de Nederlandse Politiebond moet er een algeheel verbod komen op uitsupporters bij voetbalwedstrijden. De voortdurende ongeregeldheden vragen om een politiecapaciteit die er niet is. Vrijdag liep het opnieuw uit de hand na een wedstrijd tussen FC Volendam en Fortuna Sittard.

Verschillende ‘supporters’ van Fortuna Sittard zochten rond het stadion van FC Volendam de confrontatie met fans van FC Volendam en de politie. Een 35-jarige man uit Geleen werd aangehouden en de Limburgse supporters werden met bussen afgevoerd, waarna de rust terugkeerde in het palingdorp. Het geweld van de Limburgers richtte zich ook op de politie, maar geen van de aanwezige agenten raakten gewond.

Verbod op uitsupporters
Volgens Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond is de maat nu wel vol. In het AD zegt hij dat we ‘heel dicht’ bij een algeheel verbod op uitfans bij Nederlandse voetbalwedstrijden zijn. De politie staat volgens de vakbondsbestuurder ernstig onder druk en moet keuzes maken. De politiebonden hebben al meerdere keren aan burgemeesters gevraagd op deze maatregel door te voeren. Begin maart raakte drie agenten nog gewond na een wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen. De burgemeesters en de KNVB spreken zich nadrukkelijk uit tegen een verbod op uitsupporters, omdat dan veel goeden onder weinig kwaden moeten lijden.

Deel dit artikel via: