Preview van Honeywell connected home lijn Lyric

Honeywell heeft op de Consumer Electronics Show 2015 het nieuwe connected home-platform met de naam Lyric laten zien.

De lijn van producten, die begon in 2014 met een slimme thermostaat, is aanzienlijk uitgebreid met verschillen vormen van beveiliging en automatisering. Demonstraties van het systeem zullen in april op ISC-West in Las Vegas plaats gaan vinden en de officiële lancering van het product in de VS is waarschijnlijk in juni 2015.
Lyric Security
Op het moment van de lancering zijn er waarschijnlijk zes sensoren en twee alarmgevers beschikbaar, later volgen er meer. Sensoren die in al eerste beschikbaar komen zijn een bewegingsmelder, een glasbreukdetector, een deurcontact en een rookdetector. De Lyric Controller is het paradepaardje van Honeywell voor beveiliging van woningen. Het systeem speelt in op de inmiddels veel aanwezige W-Fi-technologie en breedbandverbindingen in woningen. Ook is het mogelijk om het mobiele (GSM) netwerk te gebruiken.
Lyric ControllerDe controller bevat een aantal innovatieve smart home functies zoals spraakopdrachten, verlichting, Total Connect-camera’s en thermostaat. Ook is er ondersteuning van Z-Wave. Dit is een communicatie protocol dat het mogelijk maakt om apparaten van verschillende merken of soorten met elkaar in 2 richtingen te laten communiceren. De camera in het bediendeel kan tevens een foto maken van de mensen die het systeem in- en uitschakelen. Een mobiele app voor smartphone en tablet koppelt het geheel aan elkaar.
Link: lyric.honeywell.com

Deel dit artikel via: