Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VVNL

i-Pro

Alarm Meldnet

Explicate

Lobeco

ASIS

VideoGuard

BHVcertificaat.online

G4S

20face

OSEC

Multiwacht

Akuvox

Alphatronics

Unii

NetworxConnect

Crown Security Services

Hikvision

Gold-IP

SmartSD

Eagle Eye Networks

Trigion

NIBHV

Secusoft

Top Security

Eizo

Ajax Systems

IDIS

JMB Groep

VEB

Kiwa

ASSA ABLOY

SmartCell

Bosch Security Systems

Paraat

VBN

Nimo Drone Security

Sequrix

Paxton

Hanwha Vision Europe

RoSecure

HD Security

Oribi ID Solutions

Bydemes

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Add Secure

Brivo

Centurion

SMC Alarmcentrale

Uniview

Securitas

2N

Genetec

Nimo Dog Security

GFT

Masset Solutions

Dero Security Products

CSL

VAIBS

Connect Security

Optex

Advancis

De Beveiligingsjurist

HID

Seris

ADI

Regio Control Veldt

PG Security Systems

CDVI

Seagate

EAL

DZ Technologies

CardAccess

Nenova

Milestone

ARAS

Prisma Bouwplaats Service kiest Vaidio voor 30 bouwplaatsen

15 november 2022
Redactie
11:44

Het in beveiliging van bouwplaatsen gespecialiseerde Prisma Bouwplaats Service rust ruim dertig bouwplaatsen uit met het Vaidio AI Analytics-platform van VAIBS. Hiermee wil het bedrijf het aantal onnodige alarmmeldingen flink terugdringen. Per bouwplaats zijn slechts 30 minuten nodig om alles in te regelen.

Prisma Bouwplaats Service levert tijdelijke sterkstroominstallaties en beveiligingsinstallaties op bouwplaatsen. Het bedrijf was voor klanten op zoek naar een geschikte oplossing om de cameraobservatie te verbeteren en zo het aantal onnodige meldingen voor de meldkamer verder te reduceren. Na een uitgebreide inventarisatie van de verschillende mogelijkheden en een pilotfase, viel de keuze uiteindelijk op het Video AI Analytics platform Vaidio van VAIBS uit Ermelo.

Van pilot naar praktijk
Tijdens de intensieve pilotfase bleek al snel dat het Vaidio-platform naadloos aansloot op de vraag vanuit Prisma. De hoge betrouwbaarheid en eenvoudige configuratie (+-30 minuten voor een gehele bouwplaats) gaven hierbij de doorslag. Voor Prisma reden genoeg om het Vaidio-platform ook uit te rollen over de overige 30+ bouwplaatsen die het op dit moment beveiligt.

Onderling vertrouwen en naadloze aansluiting
Jaap Kettenburg, projectleider bij Prisma Bouwplaats Service, ziet de toepassing van het Video AI Analytics-platform Vaidio als een flinke meerwaarde, omdat de instelmogelijkheden er toe leiden dat de betrouwbaarheid van detectie omhoog gaat met positieve gevolgen voor de centralist in de meldkamer. Kettenburg: “Naast het bedieningsgemak van de software spreekt het bedrijf VAIBS ons erg aan vanwege de technische know how en de wijze waarop we het product kunnen inzetten op de bouwplaats, waar altijd specifieke aspecten een rol spelen zowel in dag- als in nachtsituaties.”
Kasper van Kekem, commercieel directeur van VAIBS, is ook enthousiast over deze samenwerking: “Prisma is een pragmatisch bedrijf, waar onderling vertrouwen centraal staat. Dit sprak ons enorm aan. Daarnaast sluit de functionaliteit van het Vaidio-platform uitstekend aan op de behoefte die Prisma heeft. Doordat we onze schouders gezamenlijk onder dit project zetten, zijn we in staat Vaidio binnen 2 weken uit te rollen over alle bouwplaatsen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner