Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VBN

Add Secure

Brivo

OSEC

VVNL

Advancis

SmartSD

JMB Groep

Oribi ID Solutions

ASIS

Hikvision

De Beveiligingsjurist

Securitas

Secusoft

Alphatronics

Regio Control Veldt

Ajax Systems

Explicate

Unii

HD Security

HID

G4S

IDIS

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

CSL

DZ Technologies

BHVcertificaat.online

Uniview

Milestone

SmartCell

Crown Security Services

2N

Avigilon Alta

CardAccess

Sequrix

VideoGuard

SOBA

Seagate

Eizo

Kiwa

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

PG Security Systems

Akuvox

Service Centrale Nederland

Connect Security

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

Nenova

Nimo Drone Security

Bydemes

RoSecure

SMC Alarmcentrale

Genetec

Seris

Centurion

GFT

Top Security

CDVI

ARAS

Nimo Dog Security

Gold-IP

Optex

EAL

Bosch Security Systems

20face

Eagle Eye Networks

Paraat

VEB

Trigion

VAIBS

i-Pro

ADI

Paxton

Masset Solutions

NetworxConnect

NIBHV

Quick Response Team Trigion naar Alphen aan den Rijn

10 augustus 2015
Redactie
05:00

Nadat burgemeester Liesbeth Spies in diverse media haar beklag deed over de vele ‘ramptoeristen’ die naar Alphen aan den Rijn komen, zijn strenge afspraken gemaakt met het OM en de politie over toezicht en handhaving in het rampgebied.

Wie zich niet houdt aan ‘gewone fatsoensnormen’ en de wet, kan rekenen op een strenge aanpak. Inmiddels is opgeschaald naar het Quick Response Team van Trigion voor extra toezicht binnen het rampgebied.

Trigion politieAfgelopen maandag vielen in Alphen aan den Rijn twee hijskranen en een brugdeel om tijdens werkzaamheden. Die kwamen bovenop vier huizen en twee winkels terecht. Gelukkig vielen er geen doden, maar de schade is groot. Honderden mensen moesten hun huis tijdelijk verlaten en inmiddels zijn zeventien panden onbewoonbaar verklaard. Bewoners morgen niet terug naar die woningen, omdat het nog weken kan duren voor de ravage is opgeruimd.

De Zuid-Hollandse gemeente waar het ongeluk zich voordeed trekt veel bekijks door ‘ramptoeristen’. Wildvreemden lopen door de tuinen van mensen in het rampgebied en klimmen zelfs op auto’s om foto’s te maken. Burgemeester Spies deed daarover gisteren haar beklag in diverse media en heeft afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie en de politie. Wie zich niet houdt aan ‘gewone’ fatsoensnormen en de wet, kan rekenen op een strenge aanpak.

In aanvulling op die afspraak heeft de gemeente opgeschaald naar het Quick Response Team van Trigion, voor extra toezicht binnen het rampgebied. Een team van gespecialiseerde beveiligers garandeert inwoners dat effectief toezicht wordt gehouden op ontruimde woningen en eigendommen van bewoners. Het Quick Response Team draagt bij aan een beheersbare omgeving, waarbinnen specialisten ongestoord kunnen werken aan schadeherstel.

De inzet van het Quick Response Team binnen het rampgebied in Alphen aan den Rijn is slechts een voorbeeld van calamiteiten waarbij Trigion betrokken wordt. Politiediensten, maar ook brandweer en ambulances, zijn verantwoordelijk voor de eerste respons bij calamiteiten. Als de situatie beheersbaar is trekken zij zich (deels) terug en vervalt het toezicht weer naar andere partijen, in dit geval bewoners, ondernemers en betrokken verzekeraars.

Het toezicht door het Quick Response Team van Trigion in Alphen aan den Rijn houdt voor onbepaalde tijd aan.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

SequriX

Seagate

Suricat

Wordt een partner