Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

Connect Security

CSL

ASSA ABLOY

Paraat

VBN

VAIBS

Regio Control Veldt

ARAS

Bosch Security Systems

ADI

2N

Gold-IP

Explicate

Uniview

Sequrix

i-Pro

Service Centrale Nederland

Lobeco

G4S

NetworxConnect

GFT

Secusoft

Alphatronics

EAL

Centurion

Oribi ID Solutions

Eizo

IDIS

Nimo Drone Security

JMB Groep

CardAccess

Paxton

Genetec

VVNL

BHVcertificaat.online

CDVI

Securitas

Akuvox

Hanwha Vision Europe

SmartCell

Advancis

Nenova

Unii

Bydemes

OSEC

VideoGuard

Milestone

Nimo Dog Security

Hikvision

Network Optix

Seagate

VEB

PG Security Systems

Masset Solutions

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

Multiwacht

20face

Brivo

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Kiwa

Top Security

Trigion

Add Secure

De Beveiligingsjurist

DZ Technologies

NIBHV

HD Security

Seris

ASIS

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

HID

Alarm Meldnet

SOBA

Crown Security Services

Optex

Rabobank: Vertrek bij Brink’s is een zorgvuldig besluit

19 oktober 2014
Redactie
20:07

De Rabobank en Geld Service Nederland (GSN) hebben zorgvuldig gekozen voor andere geldtransporteurs dan Brink’s. Dat zeggen beide in reactie op de reorganisatie die Brink’s vrijdag aankondigde.

WaardetransportRabobank is de belangrijkste klant van Brink’s, maar gaat vanaf 1 juli volgend jaar in zee met andere partijen. Dat is volgens Brink’s reden voor een massaontslag van ruim 600 van de 1080 arbeidsplaatsen.

Door de opkomst van pinbetalingen loopt volgens hen het gebruik van cash geld de laatste jaren terug. In 2011 besloten de drie grootbanken in Nederland dienstverlener GSN op te richten om hun geldverwerking zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren. Vervolgens is er een gezamenlijke tender uitgeschreven voor het geldtransport. Ook Brink’s reageerde hierop. Maar de opdracht werd uiteindelijk gegund aan concurrenten G4S en Wincor Nixdorf. Volgens Geert Eikelboom, algemeen directeur van GSN betekent dit niet direct dat er werk uit Nederland weggaat. Terwijl bij Brink’s werk verdwijnt, komt er bij branchegenoten juist werk bij.

Brink’s sluit gedwongen ontslagen niet uit. Brink’s Nederland is onderdeel van het Amerikaanse The Brink’s Company. Het bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligd transport. In Nederland heeft het bedrijf zeven vestigingen. De vestigingen die worden gesloten staan in Rotterdam, Zwolle en Arnhem. De vestigingen in Amsterdam, Drachten, Houten en Best gaan in afgeslankte vorm verder. Het bedrijf is in overleg met de bonden en de ondernemingsraad over de afslanking.

FNV Transport & Logistiek noemt het ongelooflijk dat de Rabobank geen zaken meer doet met Brink’s. De vakbond noemt het te gek voor woorden dat vakmensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die dagelijks een risico lopen, als oud vuil aan de kant worden gezet terwijl het werk niet verdwijnt. Volgens Gorter hing het vertrek van Rabobank al sinds de oprichting van GSN in de lucht. Maandag houden de bonden een bijeenkomst in Rotterdam.

De Rabobank zegt zorgvuldig te hebben gekozen voor een andere geldtransporteur dan Brink’s. Het contract met Brink’s liep eigenlijk al eind dit jaar af. Dat hebben we nog verlengd tot 1 juli volgend jaar, dus Brink’s kreeg in feite langer de tijd om een nieuwe strategie te bedenken, zegt een woordvoerder van de Rabobank.

Eerder verschenen:

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

SequriX

Wordt een partner