Rechtbank Den Haag wijst faillissement SecurCash af
De rechtbank in Den Haag heeft het faillissementsverzoek van geldtransporteur SecurCash afgewezen. Volgens de rechter heeft het bedrijf nog genoeg geld om met schuldeisers af te rekenen. Het faillissement zou alleen dienen om van makkelijk van werknemers en langetermijnovereenkomsten af te komen.
Aan een faillissement worden eisen gesteld, waaraan SecurCash volgens de rechter niet voldeed. Er is weliswaar een schuld van 145.439 euro, maar daar staat tegenover dat het bedrijf nog 102.539,09 euro tegoed heeft van de Rabobank. Ook van de enige aandeelhouder, SecurCash Nederland BV, heeft de geldtransporteur nog 44,5 miljoen euro tegoed. Als deze rekeningen worden voldaan, blijft er zelfs nog geld over, zo berekende de rechtbank.
Uitstel van executie
De rechter sprak het vermoeden uit dat de faillissementsaanvraag bedoeld was om van 180 arbeidscontracten en vier huurovereenkomsten af te komen. Dit alles neemt niet weg dat SecurCash in grote problemen verkeert. Volgens de curator is het besluit van de rechtbank slechts uitstel van executie, omdat het nog beschikbare bedrijfskapitaal snel zal zijn uitgeput.
SecurCash heeft rond de 1500 opdrachtgevers, waaronder onder grote winkelketens als Blokker, Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris. Het bedrijf heeft hiermee ongeveer de helft van de markt in handen. G4S en RCCS zijn de enige twee bedrijven die het werk van SecurCash kunnen overnemen. Blokker liet aan RTL Z weten dat winkelmedewerkers zijn geïnstrueerd om in geen geval geld mee te geven aan onbekende waardetransporteurs die zeggen SecurCash te vervangen. Voor klanten en vooral medewerkers blijven het onzekere en vervelende tijden.