Relschopper moet 60.000 euro schade vergoeden

Een relschopper uit Breda moet van de politierechter in ‘s-Hertogenbosch een schadevergoeding van 60.000 euro betalen, zo meldt het AD. Dit wegens vernielingen in het station van Eindhoven tijdens de avondklokrellen in januari. Daarnaast moet hij een half jaar de cel in.

De rechter achtte het bewezen dat de man een ruit van de stationsrestauratie had vernield. Vervangen daarvan kostte 60.000 euro. Het is een van de hoogste schadeclaims tot nu toe voor mensen die tijdens de avondklokrellen in januari hebben meegedaan aan de grootschalige vernielingen. Daarbij werd in totaal voor zo’n 670.000 euro schade aangericht aan met name winkels en het station. Direct is toen al besloten dat de schade zoveel mogelijk op de daders verhaald zou worden.

Andere verdachten
De broer van de verdachte werd ook opgepakt. Die had zich schuldig gemaakt aan plundering bij de Jumbo in het station en moet meebetalen aan de daar aangerichte schade. Ook krijgt hij een rekening thuisgestuurd van 13 duizend euro voor het vernielen van deuren van het station. Een man uit Gemert zal 28.000 euro moeten overmaken naar het CJIB wegens het vernielen van een auto van ProRail en plundering van de Jumbo. Nog ruim tien andere verdachten zitten in de cel. Ook zij kunnen hoge schadeclaims verwachten. Verder is de politie nog steeds op zoek naar andere verdachten.

Deel dit artikel via: