RJ Safety & Security verzorgt cameratoezicht Haaksbergen

Voor bedrijventerrein ’t Varck – Brammelo in Haaksbergen gaat RJ Safety & Security uit Enschede het cameratoezicht verzorgen. Er waren al camera’s, maar de parkmanager wilde het aantal uitbreiden en de technologie verbeteren.

“We zien dat professionele beveiliging op een bedrijventerrein onmisbaar is bij de preventie van inbraak, diefstal en overige calamiteiten”, zegt André Busschers, parkmanager van bedrijventerrein ’t Varck & Brammelo. Hoewel het bedrijventerrein al beschikt over beveiligingscamera’s, was er volgens Busschers een verbeterslag te maken: “Naast uitbreiding van het huidige aantal camera’s, was er was behoefte aan verbetering in technologie, waarbij het inzicht van een expert op het gebied van bedrijventerreinen benodigd was. Hiervoor hebben we de RJ Safety & Security ingeschakeld. Gelukkig is het aantal calamiteiten op ons bedrijventerrein gering en dat willen we graag zo houden. Vandaar deze investering om ook in de toekomst voor onze huidige en eventuele nieuwe ondernemers aantrekkelijk te blijven.”

Beveiligingsschillen
Op basis van een inventarisatie van het bedrijventerrein en gesprekken met André Busschers en Michel Wentink (voorzitter bedrijventerrein ’t Varck – Brammelo), is een advies gegeven op het gebied van beveiliging, techniek en de monitoring van de dienstverlening. “Bij ons advies hanteren we een methodiek van beveiligingsschillen, waarbij de focus niet alleen op de bedrijfspanden ligt, maar ook op de toegangswegen en sensortechniek op het bedrijventerrein”, vertelt Patrick Keizers, senior consultant bij RJ Safety & Security. “Op basis van ons advies hebben we een integraal securityplan opgesteld, waarin de volledige camerabewaking van het bedrijventerrein is meegenomen.” Bij de implementatie en het beheer van het integrale securityplan zijn diverse partners uit de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) betrokken, zoals de wijkagent, beveiliging, brandweer, gemeente en werkgroepleden van de bedrijvenvereniging. Keizers: “Zo zorgen we gezamenlijk voor een veilig bedrijventerrein.”

Deel dit artikel via: