Beveiliging nieuws

Onze partners

Optex

NetworxConnect

Dahua

Secusoft

Eizo

Brivo

Alphatronics

Add Secure

Crown Security Services

EAL

PG Security Systems

Akuvox

VVNL

SmartCell

Masset Solutions

HID

Gold-IP

Hikvision

2N

Regio Control Veldt

OSEC

CDVI

Trigion

RoSecure

CardAccess

Nimo Drone Security

Centurion

VEB

HD Security

MPL

Nimo Dog Security

Connect Security

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Milestone

Top Security

ADI

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

VBN

Uniview

Paraat

Bosch Security Systems

ASIS

20face

Securitas

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

i-Pro

GFT

CSL

IDIS

JMB Groep

NIBHV

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

Nenova

Unii

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Koninklijke Oosterberg

G4S

Explicate

Boon Edam

Advancis

Seagate

Alarm Meldnet

Kiwa

Genetec

SOBA

Lobeco

Multiwacht

Oribi ID Solutions

ARAS

VAIBS

Sequrix

Dero Security Products

DZ Technologies

SmartSD

Paxton

Seris

Ronde tafel: meer publiek-private samenwerking wenselijk en nodig

27 maart 2024
Redactie
13:22

De richting is goed en met kleine stappen komen we ook bij het doel. Alle betrokken partijen zijn overtuigd van de wenselijkheid van meer en betere samenwerking tussen overheidsorganisaties die werken in het veiligheidsdomein en beveiligingsbedrijven en onderzoeksbureaus. Dat was de conclusie van de ronde-tafelbijeenkomst publiek-private samenwerking op 26 maart in Wassenaar.

Tijdens de jaarlijkse ronde tafel – een initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter Jaap Aalbersberg, voorzitter Prins Pieter Christaan van Oranje-Nassau van de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN) en voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche – bespreken vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Veiligheid, het openbaar ministerie, gemeenten, politie, Koninklijke Marechaussee en de veiligheidsbranche concrete mogelijkheden om de samenwerking tussen publieke organisaties en het bedrijfsleven binnen het veiligheidsdomein in Nederland te verbeteren.

Weerbaarheid van Nederlandse samenleving
In Wassenaar lichtte de eenheid Oost-Nederland van de politie haar voornemen toe om met een aantal concrete projecten rond cyberveiligheid en fysieke veiligheid aan de slag te gaan. Als iets werkt wordt het landelijk uitgerold, is de gedachte.
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid werkt samen met andere partijen aan de formulering van concrete doelstellingen vanuit het doel de weerbaarheid van Nederlandse samenleving te vergroten.

Meer samenwerken met beveiligingsbedrijven
Door het ministerie van Justitie en Veiligheid werd een toelichting gegeven op het recente Whitepaper Visie op de Politiefunctie van demissionair minister Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid en haar brief hierover aan de Tweede Kamer. In haar beleidslijn voorziet minister Yeşilgöz een groei van de samenwerking tussen politie en de private (beveiligings)sector. De conclusie van de minister is dat de politie steeds meer moet samenwerken met particuliere bedrijven om haar functie goed te kunnen uitvoeren. Zij gaat deze beleidslijn de komende jaren omzetten in concrete maatregelen.

Lange weg vol drempels
Voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche na afloop beschouwend: “De weg naar optimalisering van samenwerking is lang en zit vol met drempels. Maar het maatschappelijke denken over veiligheid en de aanhoudende te hoge werkdruk bij de politie doen steeds meer beslissers inzien dat veel aanvullend en ondersteunend werk binnen het veiligheidsdomein écht door bedrijven kan worden gedaan zonder dat daarmee de sturende rol van de overheid in het geding komt. Stapje voor stapje komen we ook bij het doel.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner