Seagate kiest Genetec voor beveiliging van alle locaties

Seagate Technology, een bekende fabrikant van dataopslagsystemen, beveiligt zijn locaties over de hele wereld nu op basis van de eigen apparatuur en het softwareplatform Security Center van Genetec. Er wordt maar liefst 1,3 petabyte aan data beheerd voor video en toegang.

De combinatie van Genetec™ Security Center en Seagate-gegevensopslag zorgt voor een efficiënte verwerking van petabytes aan video-, deur- en sensorgegevens. De grootschalige faciliteiten van Seagate worden met ruim 1150 camera’s met hoge resolutie in beeld gebracht en van het toegangssysteem maken ruim 22.000 kaarthouders gebruik. Alles is schaalbaar uitgevoerd om te kunnen blijven voldoen aan de gevraagde capaciteit van de wereldwijd actieve eindgebruiker.

Configuratie
De kern van deze grootschalige wereldwijde implementatie is het uniforme beveiligingsplatform Security Center van Genetec, dat bestaat uit het Genetec Omnicast™ IP-videobeheersysteem (VMS) voor het beheer van de meer dan 1150 camera’s, Genetec Synergis™ IP-toegangsbeheersysteem (ACS) voor het beheer van meer dan 22.000 kaarthouders, Sipelia voor het beheer van de communicatie tussen intercoms en beveiligingsactiviteiten en Seagate’s eigen zeer efficiënte, krachtige Exos™ X 5U84-opslagsysteem voor massacapaciteit. Alle locaties zijn met elkaar verbonden via de Genetec Security Center Federation-functie om monitoring, rapportage en alarmbeheer in de hele organisatie te centraliseren.

Hoge eisen
“Video met hoge resolutie vanuit talrijke bronnen, vergezeld van metadata, stelt zeer hoge prestatie-eisen aan het centrale systeem, benadrukt senior vice president en algemeen manager Enterprise Storage Systems Ken Claffey van Seagate. Hij beschouwt het eindresultaat als een duidelijke blauwdruk voor een state-of-the-art, uniforme, hoogwaardige fysieke beveiligingsomgeving voor moderne, grootschalige faciliteiten. Christian Morin, vice president Product Groups bij Genetec: “Deze samen met Seagate gerealiseerde oplossing is een goed voorbeeld van hoe bedrijven een holistische benadering van beveiliging kunnen implementeren, die fysieke en cyberbeveiliging omvat en die gelijktijdig zorgt voor naleving van snel veranderende wettelijke eisen.”

Deel dit artikel via: