Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

Masset Solutions

Unii

CDVI

Centurion

Connect Security

ARAS

CSL

Oribi ID Solutions

IDIS

PG Security Systems

i-Pro

Secusoft

Crown Security Services

G4S

Alphatronics

GFT

Optex

OSEC

Bydemes

2N

Akuvox

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

Nenova

Seagate

EAL

Hikvision

Service Centrale Nederland

Milestone

VVNL

Securitas

Brivo

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Nimo Drone Security

VAIBS

Eizo

ASIS

SmartSD

Eagle Eye Networks

NIBHV

NetworxConnect

Trigion

RoSecure

ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Kiwa

Paxton

ADI

VBN

Nimo Dog Security

SOBA

Paraat

Top Security

20face

CardAccess

Uniview

Seris

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Gold-IP

Explicate

Sequrix

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

Bosch Security Systems

DZ Technologies

SmartCell

HID

JMB Groep

Add Secure

Lobeco

Avigilon Alta

Ajax Systems

VideoGuard

HD Security

VEB

Antidiefstalpoortjes

26 februari 2024
Redactie
07:41

Antidiefstalpoortjes, ook wel bekend als winkelpoortjes, zijn een veelvoorkomend beveiligingsmiddel dat wordt gebruikt in winkels en andere commerciële instellingen om diefstal te voorkomen en de veiligheid van goederen te waarborgen. Deze poortjes bestaan uit detectoren die geactiveerd worden wanneer een artikel met een beveiligingsetiket of -tag door de poortjes wordt gedragen zonder dat dit is gedeactiveerd door het verkooppersoneel.

Antidiefstalpoortjes werken op basis van elektromagnetische of radiofrequentietechnologie. De poortjes zijn uitgerust met detectoren die een signaal uitzenden dat wordt geactiveerd wanneer een artikel met een beveiligingsetiket of -tag passeert. Deze etiketten of tags worden bevestigd aan producten die gevoelig zijn voor diefstal, zoals kleding, elektronica en cosmetica. Wanneer een artikel met een actieve beveiligingsetiket of -tag door de poortjes wordt gedragen, wordt een alarmsignaal geactiveerd om winkelpersoneel te waarschuwen voor mogelijke diefstal.

Het gebruik van antidiefstalpoortjes is van cruciaal belang voor winkels en andere commerciële instellingen om diefstal te voorkomen en de veiligheid van hun goederen te waarborgen. Diefstal kan aanzienlijke financiële verliezen veroorzaken voor bedrijven en kan ook leiden tot verlies van klantenvertrouwen en reputatieschade. Antidiefstalpoortjes helpen bij het ontmoedigen van diefstal door een visuele en auditieve afschrikkende werking te bieden voor potentiële dieven.

Naast het voorkomen van diefstal, bieden antidiefstalpoortjes ook andere voordelen voor winkels en commerciële instellingen. Ze helpen bij het beheersen van de toegang tot de winkel en zorgen voor een gecontroleerde stroom van klanten, wat de veiligheid en het beheer van de winkelomgeving ten goede komt. Bovendien kunnen ze worden geïntegreerd met beveiligingssystemen en camerabewaking om een algehele veiligheidsoplossing te bieden voor de winkelomgeving.

Het installeren van antidiefstalpoortjes in winkels kan ook een preventief effect hebben op het gedrag van potentiële dieven. Het feit dat een winkel duidelijk zichtbare antidiefstalmaatregelen heeft genomen, kan dieven ontmoedigen om een winkel binnen te gaan en kan helpen bij het verminderen van diefstalgerelateerde incidenten.

Hoewel antidiefstalpoortjes een effectieve manier zijn om diefstal te voorkomen en de veiligheid van goederen te waarborgen, zijn ze niet de enige oplossing voor winkeldiefstal. Het is belangrijk voor winkels om een gelaagde benadering van beveiliging te hanteren, waaronder het trainen van personeel in het herkennen van verdacht gedrag, het implementeren van beveiligingscamera’s en het gebruik van elektronische artikelbeveiliging (EAS) op producten.

In conclusie spelen antidiefstalpoortjes een belangrijke rol in het voorkomen van diefstal en het waarborgen van de veiligheid van goederen in winkels en andere commerciële instellingen. Door een effectieve en gelaagde benadering van beveiliging te hanteren, kunnen winkels de kans op diefstal verminderen en een veilige winkelomgeving creëren voor hun klanten en personeel.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner