Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

Securitas

Akuvox

Service Centrale Nederland

RoSecure

Dero Security Products

Unii

Hanwha Vision Europe

Paraat

Uniview

Crown Security Services

Connect Security

BHVcertificaat.online

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

Nenova

HD Security

Add Secure

Nimo Drone Security

PG Security Systems

VEB

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

HID

EAL

Regio Control Veldt

NetworxConnect

JMB Groep

Lobeco

Alphatronics

ARAS

GFT

Oribi ID Solutions

Seris

Bosch Security Systems

Masset Solutions

DZ Technologies

G4S

Centurion

20face

VVNL

Eagle Eye Networks

Multiwacht

Avigilon Alta

Paxton

Sequrix

Genetec

VAIBS

ASIS

SmartSD

NIBHV

SmartCell

Brivo

IDIS

Optex

Seagate

OSEC

Gold-IP

Trigion

VBN

CardAccess

Top Security

Milestone

Bydemes

2N

Hikvision

i-Pro

Ajax Systems

Eizo

CDVI

Explicate

ASSA ABLOY

CSL

De Beveiligingsjurist

Advancis

SOBA

Secusoft

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Auto-tracking

27 februari 2024
Redactie
16:02

Auto tracking, ook wel bekend als PTZ-tracking (Pan-Tilt-Zoom), verwijst naar het vermogen van een bewakingscamera om automatisch bewegende objecten te detecteren en te volgen binnen zijn gezichtsveld. Dit wordt mogelijk gemaakt door geavanceerde software-algoritmen die bewegingspatronen analyseren en de camera aansturen om het object continu te volgen terwijl het zich verplaatst.

Bewakingscamera’s met auto tracking maken gebruik van geavanceerde videobewerkingsalgoritmen en kunstmatige intelligentie om bewegende objecten te detecteren en te volgen. Zodra een object is gedetecteerd, wordt de camera automatisch gericht en gezoomd om het object in het middelpunt van het gezichtsveld te houden terwijl het beweegt. Dit maakt het mogelijk om verdachte activiteiten te volgen en vast te leggen met maximale nauwkeurigheid en precisie.

Voordelen van Bewakingscamera’s met Auto Tracking

  1. Verbeterde Bewaking van Grote Gebieden: Bewakingscamera’s met auto tracking zijn ideaal voor het bewaken van grote gebieden zoals parkeerterreinen, magazijnen, luchthavens en stadions. Ze kunnen automatisch bewegende objecten volgen over een breed gezichtsveld zonder menselijke tussenkomst, waardoor de beveiligingsdekking wordt gemaximaliseerd.
  2. Snelle Reactie op Verdachte Activiteiten: Door automatisch bewegende objecten te volgen, kunnen bewakingscamera’s met auto tracking snel reageren op verdachte activiteiten zoals inbraak, diefstal of vandalisme. Dit stelt beveiligingspersoneel in staat om onmiddellijk actie te ondernemen en potentiële dreigingen te identificeren voordat ze escaleren.
  3. Optimalisatie van Beveiligingspersoneel: Met auto tracking kunnen bewakingscamera’s automatisch verdachte activiteiten detecteren en volgen, waardoor de hoeveelheid benodigde centralisten wordt verminderd. Dit helpt bij het optimaliseren van de operationele efficiëntie en het verminderen van de personeelskosten.
  4. Verbeterde Bewijsverzameling: Door bewegende objecten nauwkeurig te volgen, kunnen bewakingscamera’s met auto tracking hoogwaardige videobeelden vastleggen die kunnen worden gebruikt voor forensische analyse en bewijsverzameling bij juridische procedures.
  5. Gebruiksvriendelijkheid: Ondanks de geavanceerde technologie zijn bewakingscamera’s met auto tracking over het algemeen gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Ze vereisen minimale menselijke tussenkomst en kunnen worden geïntegreerd in bestaande beveiligingssystemen voor naadloze bewaking.

Kortom, bewakingscamera’s met auto tracking bieden een nieuwe dimensie van effectieve en efficiënte beveiliging door automatisch bewegende objecten te detecteren en te volgen. Deze innovatieve technologie speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de beveiligingsdekking, het minimaliseren van risico’s en het beschermen van eigendommen in diverse omgevingen. Met de voortdurende vooruitgang in technologie zullen bewakingscamera’s met auto tracking naar verwachting een integraal onderdeel worden van moderne bewakingssystemen wereldwijd.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner