Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ARAS

Multiwacht

PG Security Systems

CSL

Trigion

OSEC

Seris

Lobeco

JMB Groep

VVNL

SmartCell

Dero Security Products

Sequrix

Paxton

Seagate

Oribi ID Solutions

VEB

Connect Security

G4S

De Beveiligingsjurist

CardAccess

HD Security

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Eizo

Genetec

Secusoft

Unii

IDIS

Hikvision

VAIBS

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Gold-IP

SmartSD

Uniview

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

RoSecure

ASIS

Brivo

Ajax Systems

Advancis

Centurion

Top Security

Masset Solutions

Paraat

Crown Security Services

i-Pro

EAL

NIBHV

2N

Avigilon Alta

Nimo Drone Security

Securitas

NetworxConnect

Hanwha Vision Europe

Explicate

Add Secure

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

20face

Nenova

Kiwa

CDVI

Alarm Meldnet

Optex

Alphatronics

Nimo Dog Security

GFT

Milestone

VBN

HID

SOBA

Bydemes

Bosch Security Systems

Akuvox

ADI

Bedrijfsbeveiligingsdienst

27 februari 2024
Redactie
14:52

Een bedrijfsbeveiligingsdienst, ook wel bekend als bedrijfsbeveiliging of bedrijfsbeveiligingsbedrijf, is een door een particuliere organisatie in stand gehouden organisatie die ten behoeve van de eigen organisatie beveiligingswerkzaamheden verricht. De organisatie kan aangevuld worden met beveiligers van externe particuliere beveiligingsorganisaties.

De taken van een bedrijfsbeveiligingsdienst kunnen variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van de werkgever, maar kunnen onder meer de volgende aspecten omvatten:

  1. Toegangscontrole: Het beheren van de toegang tot het bedrijfsgebouw of de faciliteit met behulp van technologieën zoals toegangsbadges, biometrische identificatie en beveiligde toegangsdeuren.
  2. Bewakingsdiensten: Het leveren van fysieke aanwezigheid van beveiligingspersoneel op locatie om toezicht te houden, incidenten te voorkomen en te reageren op noodgevallen.
  3. Patrouillediensten: Het uitvoeren van regelmatige patrouilles rond het terrein of de gebouwen om potentiële veiligheidsrisico’s te identificeren en te verminderen.
  4. Alarmrespons: Het reageren op alarmmeldingen en het nemen van passende maatregelen in geval van inbraak, brand, of andere noodsituaties.
  5. Camerabewaking: Het monitoren van gesloten-circuit televisie (CCTV) camera’s om verdachte activiteiten te detecteren en vast te leggen.
  6. Risicobeoordeling: Het uitvoeren van beveiligingsaudits en risicoanalyses om de kwetsbaarheden van een bedrijf te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbetering van de beveiliging.
  7. Beveiliging van gevoelige informatie: Het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gevoelige informatie en bedrijfsgeheimen door middel van cybersecuritymaatregelen en informatiebeveiligingsprotocollen.
  8. Crisismanagement: Het ontwikkelen van crisismanagementplannen en -procedures om effectief te reageren op noodsituaties zoals terroristische dreigingen, natuurrampen of bedrijfsstoringen.

Bedrijfsbeveiligingsdiensten kunnen worden uitgevoerd door interne beveiligingsafdelingen van een bedrijf, eventueel aangevuld met externe beveiligingsbedrijven die zijn ingehuurd om specifieke beveiligingsbehoeften te vervullen. Deze diensten zijn essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van werknemers, klanten, eigendommen en bedrijfsactiviteiten en spelen een cruciale rol bij het beschermen van de reputatie en continuïteit van een bedrijf. Een bedrijfsbeveiligingsdienst heeft een vergunning nodig, die uitgegeven wordt door Justis.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner