Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Advancis

Avigilon Alta

Securitas

Hikvision

G4S

Lobeco

NIBHV

Milestone

i-Pro

Add Secure

Explicate

Trigion

Centurion

Dero Security Products

Uniview

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Genetec

ASSA ABLOY

SmartCell

Masset Solutions

Unii

Top Security

IDIS

Alarm Meldnet

20face

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

ARAS

EAL

SmartSD

Secusoft

Nimo Dog Security

Brivo

Connect Security

Optex

VAIBS

CardAccess

SOBA

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

GFT

Bosch Security Systems

Eizo

Nimo Drone Security

VBN

HD Security

Nenova

HID

Sequrix

Service Centrale Nederland

RoSecure

PG Security Systems

OSEC

VEB

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

Seris

VVNL

NetworxConnect

Seagate

De Beveiligingsjurist

Paraat

ADI

Bydemes

2N

Paxton

BHVcertificaat.online

CSL

ASIS

Ajax Systems

JMB Groep

Akuvox

CDVI

Alphatronics

Multiwacht

Oribi ID Solutions

Kiwa

Beveiligingspas

1 maart 2024
Redactie
15:44

Tijdens het werk moet elke beveiliger zich kunnen identificeren, aangezien ze verplicht zijn om legitimatie te tonen wanneer daarom wordt gevraagd. Dit gebeurt doorgaans met speciale legitimatiebewijzen voor beveiligers, ook wel bekend als beveiligingspassen, verstrekt door de afdeling Korpscheftaken van de politie.

Deze beveiligingspassen zijn te onderscheiden aan de hand van de kleur, die correspondeert met de categorie werkzaamheden die de houder ervan mag uitvoeren. Op elke pas staan essentiële gegevens, zoals een foto, volledige naam, telefoonnummer, geboortedatum en vergunningsnummer van de pashouder.

  1. Grijze beveiligingspas: Deze pas geeft beveiligers toestemming om diverse particuliere beveiligingswerkzaamheden uit te voeren, zoals het bewaken van gebouwen, eigendommen, evenementen en sportwedstrijden. Het vereist minimaal het diploma Beveiliger.
  2. Groene beveiligingspas: Dit is een tijdelijke pas bedoeld voor beveiligers in opleiding, geldig voor maximaal 12 maanden. Het stelt nieuwe beveiligers in staat om stage te lopen en zich voor te bereiden op de praktijk.
  3. Blauwe beveiligingspas: Beveiligers met een afgeronde opleiding tot horecaportier of evenementenbeveiliger, ook bekend als Event Security Officer, dragen deze pas. Het beperkt hun werkzaamheden tot de specialisatie waarvoor ze zijn opgeleid.
  4. Oranje beveiligingspas: Specifiek voor medewerkers opgeleid als voetbalsteward voor het werken in het betaalde- en amateurvoetbal. Voetbalstewards zorgen voor de veiligheid tijdens voetbalwedstrijden, zowel in als rondom het stadion.
  5. Gele beveiligingspas: Deze pas is voor particuliere rechercheurs, vereist het diploma Particulier Onderzoeker en geeft hen toestemming om bedrijven en personen te onderzoeken, in overeenstemming met wet- en regelgeving.

Elke kleur beveiligingspas vertegenwoordigt dus een specifieke categorie werkzaamheden binnen de beveiligingsbranche, waardoor de bevoegdheden van de beveiliger duidelijk worden gedefinieerd en erkend.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner