Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VVNL

HID

Securitas

NetworxConnect

CDVI

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Hikvision

Top Security

Avigilon Alta

CardAccess

Advancis

Nimo Dog Security

VideoGuard

Trigion

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

CSL

Multiwacht

SOBA

EAL

NIBHV

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

ASIS

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Sequrix

JMB Groep

Secusoft

20face

Paxton

Explicate

VBN

Nenova

Lobeco

Regio Control Veldt

ARAS

Bydemes

RoSecure

Bosch Security Systems

Eagle Eye Networks

Seagate

PG Security Systems

HD Security

Seris

Akuvox

BHVcertificaat.online

Alphatronics

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

ADI

Milestone

Paraat

i-Pro

Masset Solutions

Genetec

Add Secure

SmartSD

Service Centrale Nederland

VAIBS

Dero Security Products

Eizo

Hanwha Vision Europe

G4S

IDIS

SmartCell

Brivo

Unii

OSEC

Uniview

Kiwa

Optex

GFT

2N

Nimo Drone Security

Connect Security

VEB

Beveiligingstourniquet

3 maart 2024
Redactie
14:11

Een beveiligingstourniquet, ook wel bekend als een beveiligingspoortje, is een draaihek of draaikruis dat wordt gebruikt als een fysieke beveiligingsbarrière om de toegang tot een bepaald gebied te controleren. Deze toestellen worden vaak gebruikt in openbare gebouwen, luchthavens, treinstations, stadions, winkelcentra en andere locaties waar crowd control en veiligheid van belang zijn.

Het beveiligingstourniquet bestaat meestal uit verticale draaiende balken die op een centrale as zijn gemonteerd. Deze balken kunnen worden vergrendeld in een gesloten positie om de doorgang te blokkeren of kunnen vrij roteren om toegang te verlenen wanneer een geldige identificatie of toegangskaart wordt gepresenteerd.

Beveiligingstourniquets worden vaak gebruikt in combinatie met toegangscontrolesystemen, zoals kaartlezers, biometrische scanners of RFID-lezers, om alleen geautoriseerde personen door te laten. Wanneer een geldige toegangskaart of identificatie wordt gedetecteerd, wordt het tourniquet ontgrendeld en kunnen gebruikers door het draaihek passeren. Indien geen geldige identificatie wordt gedetecteerd, blijft het tourniquet vergrendeld en wordt de doorgang geblokkeerd.

Deze fysieke barrières helpen bij het beheren van de stroom van mensen en dienen als een afschrikmiddel tegen ongeautoriseerde toegang of ongewenste indringers. Ze kunnen ook worden gebruikt om het tellen van bezoekers te vergemakkelijken en om gecontroleerde toegang tot bepaalde delen van een gebouw of terrein te bieden.

Moderne beveiligingstourniquets zijn vaak uitgerust met geavanceerde functies, zoals ingebouwde sensoren voor detectie van beweging en obstakels, LED-indicatoren voor statusweergave, alarmsystemen voor inbraakdetectie en integratie met centrale beveiligingssystemen voor realtime monitoring en controle. Deze functies verhogen de effectiviteit en efficiëntie van het beveiligingstourniquet en zorgen voor een betrouwbare beveiligingsoplossing voor verschillende toepassingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner