Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Secusoft

Ajax Systems

ASIS

Add Secure

OSEC

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

Uniview

Securitas

RoSecure

Genetec

Eagle Eye Networks

SmartCell

SOBA

NetworxConnect

VVNL

VAIBS

Lobeco

DZ Technologies

Top Security

ASSA ABLOY

IDIS

NIBHV

Kiwa

ADI

Gold-IP

HD Security

Hikvision

VideoGuard

Nimo Drone Security

Optex

Brivo

G4S

Nimo Dog Security

Paxton

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

2N

Bosch Security Systems

i-Pro

GFT

Explicate

Alarm Meldnet

Dero Security Products

Trigion

HID

Sequrix

ARAS

Seris

Akuvox

20face

Unii

VBN

Masset Solutions

Milestone

Hanwha Vision Europe

CDVI

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

Connect Security

VEB

SmartSD

Paraat

JMB Groep

Nenova

CSL

Seagate

Advancis

EAL

PG Security Systems

Eizo

Network Optix

Regio Control Veldt

Bydemes

CardAccess

Avigilon Alta

Centurion

Service Centrale Nederland

Bevoegdheden beveiligers

1 maart 2024
Redactie
16:02

Particuliere beveiligers hebben specifieke bevoegdheden die hen in staat stellen om hun taken uit te voeren en de veiligheid te handhaven binnen de grenzen van de wet. Hoewel de exacte bevoegdheden kunnen variëren afhankelijk van de wet- en regelgeving in verschillende landen, omvatten de typische bevoegdheden van particuliere beveiligers onder meer:

  1. Toegangscontrole: Particuliere beveiligers zijn bevoegd om de toegang tot bepaalde gebieden of eigendommen te controleren en te reguleren. Ze kunnen identificatie verifiëren, bezoekers registreren en toegangsrechten verlenen of weigeren.
  2. Surveillance: Beveiligers hebben de bevoegdheid om toezicht te houden op gebieden en eigendommen om verdachte activiteiten te detecteren en mogelijke bedreigingen voor de veiligheid te identificeren. Ze kunnen camera’s, alarmsystemen en andere bewakingstechnologieën gebruiken om dit te doen.
  3. Beveiligingspatrouilles: Particuliere beveiligers kunnen patrouilles uitvoeren in een bepaald gebied om de veiligheid te handhaven, ongewenste personen te verwijderen en te reageren op noodsituaties of incidenten.
  4. Arrestatiebevoegdheid: In sommige gevallen hebben particuliere beveiligers de bevoegdheid om personen aan te houden en over te dragen aan de bevoegde autoriteiten bij het vermoeden van een strafbaar feit. Deze bevoegdheid is echter vaak beperkt en afhankelijk van specifieke wettelijke vereisten.
  5. Rapportage en getuigenis: Beveiligers hebben de verantwoordelijkheid om nauwkeurige rapporten op te stellen van incidenten, verdachte activiteiten en andere relevante gebeurtenissen. Ze kunnen ook worden opgeroepen om te getuigen in gerechtelijke procedures als getuigen van feiten die ze hebben waargenomen tijdens hun dienst.

Het is belangrijk op te merken dat particuliere beveiligers gebonden zijn aan strikte wettelijke richtlijnen en ethische normen bij het uitoefenen van hun bevoegdheden. Ze moeten zich houden aan de wet- en regelgeving met betrekking tot privacy, geweldgebruik en andere aspecten van hun werk om de veiligheid en rechten van anderen te waarborgen. De belangrijkste wetgeving is de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner