Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

Seris

Hikvision

Alarm Meldnet

ARAS

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

2N

VideoGuard

BHVcertificaat.online

NIBHV

Genetec

Centurion

HID

Paxton

PG Security Systems

OSEC

Sequrix

ASSA ABLOY

HD Security

Trigion

Akuvox

Brivo

DZ Technologies

Nenova

JMB Groep

Multiwacht

Top Security

Paraat

Optex

Uniview

VAIBS

Unii

Secusoft

Ajax Systems

Connect Security

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Eizo

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Advancis

EAL

Crown Security Services

De Beveiligingsjurist

Milestone

GFT

Masset Solutions

VEB

G4S

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Bydemes

NetworxConnect

Gold-IP

VVNL

Alphatronics

i-Pro

ASIS

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

SmartCell

IDIS

CardAccess

Kiwa

CDVI

VBN

Explicate

Lobeco

Add Secure

ADI

Bosch Security Systems

SOBA

CSL

Seagate

20face

Nimo Dog Security

Securitas

RoSecure

Integrale veiligheid

30 maart 2024
Redactie
16:36

Integrale veiligheid is een benadering die gericht is op het creëren van een veilige omgeving door middel van een gecoördineerde en samenhangende aanpak van verschillende aspecten van veiligheid. In plaats van zich te richten op één specifiek aspect van veiligheid, zoals fysieke veiligheid of sociale veiligheid, streeft integrale veiligheid naar een holistische benadering waarbij diverse veiligheidsdomeinen worden geïntegreerd.

Deze benadering erkent dat veiligheid wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder sociale, economische, politieke, technologische en milieugerelateerde aspecten. Integrale veiligheid richt zich daarom niet alleen op het voorkomen van criminaliteit en geweld, maar ook op het bevorderen van sociale cohesie, het versterken van veerkracht tegen rampen en het beschermen van kritieke infrastructuur.

Enkele kenmerken van integrale veiligheid zijn:

  1. Multidisciplinaire samenwerking: Integrale veiligheid vereist samenwerking tussen verschillende disciplines en belanghebbenden, waaronder wetshandhaving, hulpdiensten, lokale overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers.
  2. Risicogestuurde aanpak: Het identificeren, analyseren en beheren van risico’s staat centraal in de integrale veiligheidsbenadering. Dit omvat het proactief anticiperen op potentiële dreigingen en het implementeren van passende preventie- en beschermingsmaatregelen.
  3. Veiligheidsbewustzijn en -educatie: Het bevorderen van veiligheidsbewustzijn en -educatie is essentieel in integrale veiligheid. Dit omvat het informeren van het publiek over veiligheidsrisico’s, het aanleren van zelfbeschermingsvaardigheden en het stimuleren van burgerparticipatie bij veiligheidskwesties.
  4. Flexibiliteit en veerkracht: Integrale veiligheid benadrukt het belang van flexibiliteit en veerkracht in het omgaan met veranderende veiligheidsomstandigheden en noodsituaties. Dit omvat het ontwikkelen van adaptieve strategieën en het vermogen om snel te reageren op nieuwe uitdagingen en bedreigingen.

Door het integreren van verschillende veiligheidsdomeinen en het bevorderen van samenwerking en coördinatie, streeft integrale veiligheid naar het creëren van een veilige en leefbare omgeving waarin individuen, gemeenschappen en organisaties kunnen gedijen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner