Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

RoSecure

i-Pro

DZ Technologies

Nimo Dog Security

PG Security Systems

2N

Alphatronics

NIBHV

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

VVNL

Avigilon Alta

Bydemes

Multiwacht

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

Paxton

SOBA

Trigion

Top Security

Seris

CardAccess

Nenova

Securitas

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

HD Security

HID

GFT

Secusoft

Advancis

Centurion

IDIS

Nimo Drone Security

VBN

ADI

Seagate

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Optex

Sequrix

Oribi ID Solutions

Unii

Ajax Systems

EAL

Traka ASSA ABLOY

20face

SmartSD

SMC Alarmcentrale

Regio Control Veldt

Eizo

CSL

VAIBS

Masset Solutions

OSEC

Service Centrale Nederland

SmartCell

Add Secure

ARAS

Brivo

Explicate

Paraat

NetworxConnect

VideoGuard

G4S

Crown Security Services

Hikvision

Genetec

VEB

Gold-IP

Connect Security

CDVI

ASIS

Milestone

Kiwa

Akuvox

Lobeco

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

24 februari 2024
Redactie
07:54

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft zich bewezen als effectief instrument voor het bevorderen van publiek-private samenwerkingen op het gebied van veiligheid. Het behalen van het KVO-certificaat is een bewijs van een succesvolle samenwerking tussen verschillende belanghebbenden in een winkelgebied, bedrijventerrein of buitengebied, gedurende een periode van drie jaar. Het keurmerk wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Duurzame Samenwerking als Basis

Centraal in het KVO staat duurzame samenwerking tussen diverse partijen, waaronder ondernemers, bewoners, gemeente, politie en brandweer. Deze samenwerking is van cruciaal belang omdat de meeste veiligheidsproblemen niet individueel kunnen worden opgelost.

Brede Aanpak van Veiligheidsaspecten

Het KVO richt zich op een breed scala aan veiligheidsaspecten, waaronder criminaliteit, leegstand, ondermijning, onderhoud van de openbare ruimte, brandveiligheid en verkeersveiligheid. Het betrekt niet alleen ondernemers, maar ook andere belanghebbenden zoals gemeenten, brancheorganisaties, netwerkbeheerders, parkmanagementorganisaties en particuliere beveiligingsorganisaties.

Ondersteuning door Procesbegeleiding

Het opzetten van een succesvol KVO-traject vereist tijd en inzet. Duidelijke afspraken en een gestructureerde aanpak zijn essentieel. Initiatiefnemers, zoals ondernemersverenigingen, parkmanagementorganisaties en gemeenten, kunnen gebruikmaken van externe procesbegeleiders om het traject vorm te geven en te begeleiden tot aan de KVO-audit. De procesbegeleider speelt een belangrijke rol in het organiseren van bijeenkomsten en het monitoren van de voortgang.

Het KVO-certificaat als Erkenning van Succes

Het KVO-certificaat wordt toegekend na een onafhankelijke audit door een certificatie-instelling. Het certificaat is een erkenning van de gezamenlijke inspanningen en gemeenschapsbetrokkenheid bij het bevorderen van veiligheid. Het vertegenwoordigt een waardevolle mijlpaal in het organiseren van duurzame samenwerkingen voor een veilige toekomst.

KVO 4.0: Flexibeler en Op Maat Gemaakt

Op 1 februari 2024 is KVO 4.0 geïntroduceerd, bestaande uit drie afzonderlijke handboeken voor winkelgebieden, bedrijventerreinen en buitengebieden. Deze nieuwe handboeken bieden meer flexibiliteit en mogelijkheden voor maatwerk. KVO 4.0 vervangt het oude certificatieschema en biedt een verbeterd kader voor het bevorderen van veiligheid in verschillende gebieden.

Organisaties die geïnteresseerd zijn in het behalen van het KVO-certificaat kunnen contact opnemen met certificatie-instelling Kiwa NCP. KVO biedt een effectieve manier om veiligheid te bevorderen en gemeenschappen te versterken door middel van publiek-private samenwerkingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner