Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Sequrix

20face

SmartCell

SOBA

2N

Alphatronics

Seris

Crown Security Services

GFT

G4S

Uniview

Top Security

OSEC

VEB

IDIS

VideoGuard

Secusoft

ASIS

CardAccess

VVNL

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

PG Security Systems

CSL

Paraat

Regio Control Veldt

Connect Security

Securitas

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

VBN

HD Security

JMB Groep

Kiwa

Lobeco

Eizo

NIBHV

EAL

ARAS

Advancis

ADI

Nimo Dog Security

Trigion

RoSecure

Hanwha Vision Europe

CDVI

Centurion

Alarm Meldnet

VAIBS

SmartSD

Seagate

Optex

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

Dero Security Products

Add Secure

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Paxton

Eagle Eye Networks

i-Pro

Avigilon Alta

Milestone

Masset Solutions

Nenova

Explicate

Gold-IP

Brivo

BHVcertificaat.online

Akuvox

NetworxConnect

HID

Unii

Hikvision

Genetec

DZ Technologies

Bydemes

Mistgenerator

2 maart 2024
Redactie
14:56

Mistgeneratoren vormen een effectieve en betrouwbare aanvulling op traditionele inbraakbeveiligingssystemen en bieden een snelle en krachtige manier om inbrekers af te schrikken en eigendommen te beschermen. Zodra een inbreker gesignaleerd wordt, vult de mistgenerator de beveiligde ruimte in slechts enkele seconden met een ondoorzichtige damp, die lang blijft hangen. Dat maakt het moeilijk om de buit te vinden en mee te nemen.

Mistgeneratoren, ook wel bekend als rookmachines, zijn apparaten die in staat zijn om binnen enkele seconden een dikke, ondoorzichtige mist te produceren in een beveiligde ruimte. Deze mist, die vaak wordt geproduceerd met behulp van glycol of water op basis van technologieën, vult de ruimte snel en effectief, waardoor het voor inbrekers vrijwel onmogelijk wordt om verder te gaan met hun inbraakpogingen.

Wanneer een inbraak wordt gedetecteerd door het beveiligingssysteem, wordt een signaal naar de mistgenerator gestuurd, die onmiddellijk begint met het verspreiden van de mist. Deze dichte mist belemmert het zicht van de inbrekers en verstoort hun vermogen om de omgeving te zien en te navigeren, waardoor ze gedwongen worden om de locatie te verlaten en hun inbraakpoging op te geven.

Voordelen van mistgeneratoren als inbraakbeveiliging

  1. Snelle reactietijd: Mistgeneratoren activeren binnen enkele seconden nadat een inbraak is gedetecteerd, waardoor ze een uiterst snelle reactietijd hebben om de indringers te stoppen voordat ze schade kunnen aanrichten.
  2. Effectieve afschrikking: De plotselinge verschijning van een dikke mist in de ruimte zorgt voor verwarring en paniek bij inbrekers, waardoor ze worden afgeschrikt en gedwongen om hun inbraakpoging te staken.
  3. Minimaliseert verlies: Door het zicht van de inbrekers te belemmeren, minimaliseren mistgeneratoren het risico op diefstal en schade aan eigendommen, waardoor de financiële impact van een inbraak wordt verminderd.
  4. Onschadelijk voor mensen en eigendommen: De mist die door de generatoren wordt geproduceerd, is onschadelijk voor mensen en laat geen residu achter op meubels, kleding of andere eigendommen in de ruimte.
  5. Complementair aan bestaande beveiligingssystemen: Mistgeneratoren kunnen worden geïntegreerd met bestaande beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen en bewakingscamera’s, om een gelaagde beveiligingsbenadering te bieden.

Toepassingen van mistgeneratoren

Mistgeneratoren worden gebruikt in een breed scala aan omgevingen en toepassingen, waaronder commerciële gebouwen, detailhandelszaken, magazijnen, banken, juwelierszaken, musea, woonhuizen en voertuigen zoals geldtransportwagens en geldautomaten.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner