Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

RoSecure

20face

Paxton

JMB Groep

Hikvision

HID

Masset Solutions

Akuvox

Hanwha Vision Europe

2N

Add Secure

Centurion

VEB

Bosch Security Systems

Securitas

i-Pro

Eizo

ASSA ABLOY

De Beveiligingsjurist

ADI

Optex

VVNL

Alphatronics

Nimo Dog Security

Dero Security Products

Advancis

NIBHV

Connect Security

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

OSEC

Lobeco

Multiwacht

ARAS

DZ Technologies

Brivo

ASIS

SOBA

VideoGuard

GFT

Trigion

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

Crown Security Services

SmartSD

CardAccess

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Kiwa

CDVI

Explicate

Uniview

G4S

Seagate

Paraat

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

CSL

Top Security

Sequrix

Regio Control Veldt

Seris

Milestone

PG Security Systems

Alarm Meldnet

SmartCell

Ajax Systems

IDIS

VBN

EAL

Genetec

Avigilon Alta

Secusoft

Bydemes

Gold-IP

HD Security

Nenova

Unii

Netwerkvideorecorder

24 februari 2024
Redactie
08:05

In een tijd waarin veiligheid een topprioriteit is geworden voor zowel bedrijven als particulieren, spelen netwerkvideorecorders (NVR’s) een essentiële rol in het beveiligen van eigendommen en het handhaven van veiligheid. NVR’s vormen een integraal onderdeel van moderne bewakingssystemen en bieden geavanceerde functies voor het opnemen, beheren en bekijken van videobeelden van bewakingscamera’s.

Wat is een Netwerkvideorecorder?

Een netwerkvideorecorder is een apparaat dat speciaal is ontworpen voor het opnemen en beheren van videostreams van IP-beveiligingscamera’s. Ze werken met digitale IP-camera’s die verbinding maken via een computernetwerk, zoals een lokale netwerkverbinding of internet. Dit maakt het mogelijk om beelden vanaf elke locatie en op elk apparaat te bekijken, waardoor gebruikers een flexibele en schaalbare oplossing krijgen voor hun beveiligingsbehoeften.

Belangrijkste Kenmerken van NVR’s:

  1. Hoge Resolutie Opnames: NVR’s ondersteunen vaak hoge-resolutie videostreams, waardoor gebruikers gedetailleerde en heldere beelden kunnen vastleggen en bekijken, wat essentieel is voor het identificeren van personen en gebeurtenissen.
  2. Grote Opslagcapaciteit: NVR’s bieden meestal uitgebreide opslagmogelijkheden, variërend van enkele terabytes tot meerdere petabytes, waardoor gebruikers grote hoeveelheden videogegevens kunnen opslaan voor langdurige monitoring en bewaking.
  3. Geavanceerde Zoek- en Afspelingsfuncties: NVR’s zijn vaak uitgerust met geavanceerde zoek- en afspelingsfuncties, waardoor gebruikers eenvoudig door opgenomen videobeelden kunnen navigeren en specifieke gebeurtenissen kunnen vinden met behulp van tijdslijnen, datums en zoekcriteria.
  4. Remote Monitoring en Toegang: Een van de meest waardevolle functies van NVR’s is de mogelijkheid om videobeelden op afstand te bekijken en toegang te krijgen tot het systeem via een beveiligde internetverbinding, waardoor gebruikers real-time monitoring en beheer van hun beveiligingssysteem kunnen uitvoeren, zelfs als ze niet ter plaatse zijn.
  5. Integratie met Beveiligingssystemen: NVR’s kunnen naadloos worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals alarmsystemen, toegangssystemen en intercomsystemen, waardoor een geïntegreerde en gecentraliseerde beveiligingsoplossing ontstaat.

Toepassingen van NVR’s:

Netwerkvideorecorders worden gebruikt in verschillende omgevingen en sectoren, waaronder commerciële gebouwen, detailhandel, onderwijsinstellingen, gezondheidszorgfaciliteiten, overheidsgebouwen en particuliere woningen. Ze worden ingezet voor diverse toepassingen, waaronder bewaking van eigendommen, diefstalpreventie, identificatie van verdachten, verkeersmonitoring, en meer. Er zijn kleinere varianten voor lokale opslag, mobiele varianten voor opslag in voertuigen en grote varianten voor onder andere cloudtoepassingen in datacentra.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner